Sovrum
Sovrum Hero

Gör om i sovrummet

Gör din säng lite roligare eller lyxigare med enkla knep.

Ett extra härligt sovrum är alltid något att sträva efter - oavsett om det gäller barnens sovrum eller ditt eget. Här är 4 enkla och snabba sätt att förändra ditt sovrum med små detaljer.

Nya ben för lekfullt utseende i barnrummet

Barnrum ska ju kännas härliga och inspirera till lek. De får dessutom gärna smälta samman med resten av hemmet. Gör som inredaren Pernilla Jansson och välj exempelvis sängben i ett träslag som är enhetligt med inredningen i andra rum. Sängben i ask, som är ett återkommande träslag i hennes hus är ett sådant exempel och som kan adderas till tex en soffa eller fåtölj längre fram när man tröttnat på att ha dem som sängben.

Lyxig känsla med gulddetaljer

Detaljer i mässing och guld kan få vilket sovrum som helst att kännas glamouröst. Perfekt för höga kontinentalsängar är blänkande ben som inredaren Lovisa Alcén adderat till sitt vackra sekelskiftessovrum. Att matcha med gråa toner i olika material ger en extra känsla av lyx.

IKEA Sultan får ett lyft

Höga sängben är perfekt för Ikeas resårmadrasser. Sängen kommer högre upp och man kan med fördel ha smart förvaring under sängen. Teak passar bra med kromdetaljer och ger en elegant men samtidigt varm känsla i sovrummet. Matcha gärna med smäckra ben i teak även för sängbordet.

Kontinentalsäng på höga ben

Att bädda med nya och nytvättade sängkläder är ett enkelt sätt att förhöja lyxen flera grader i sovrummet. Extra härligt blir det med linnelakan. Addera exempelvis Greta i old gold från Prettypegs för en lyxig och unik känsla

Dags att upcycla?

Schibsted logo
Blocket är en del av Schibsted.
Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen.Läs mer