Soffa
Soffa Hero

Hacka din IKEA-soffa

Nya ben och lite enkel styling ger din IKEA-soffa ett riktigt lyft!

Du behöver inte vara inredningsdesigner för att få till en unik soffa med hög modegrad. Man kommer långt med att klä om kuddar och lägga en pläd över divanen. Det riktiga lyftet får du till med nya ben. I samarbete med Prettypegs presenterar Blocket guiden till soffans nya spiror.

Nya ben till IKEA Söderhamn

Denna soffa är en modern klassiker med rena linjer och en skandinavisk touch. Soffseriens olika delar kan kopplas ihop till olika kombinationer eller användas var för sig. För en mer sofistikerad och luftigare känsla, addera ben i ask - ett material som växer i populäritet. På bild syns Svea 150 i ask från Prettypegs. Bara att skruva på dem med medföljande bult - lätt som en plätt!

Karlstad med naturkänsla

Karlstad-soffan är en populär soffa med tidlös design och klädslarna är avtagbara och enkla att byta ut, likaså benen. Perfekt second hand köp med andra ord!

Lekfulla soffben

Benen på en soffa kan med fördel vara de mest uppseendeväckande elementen i ett vardagsrum. Välj en lekfull färg som också kan gå igen i andra inredningsdetaljer såsom krukor, ramar eller kuddar eller varför inte en ommålad pall.

Lyxig variant av IKEA Söderhamn

Det här är ett hack för dig som drömmer om den perfekta lädersoffan! Gör i så fall som bloggaren Linda Lundqvist som lät en möbeltapetserare klä om en Söderhamn i cognacfärgat skinn och satte på benen Greta ben i old gold från Prettypegs. Sittkuddarna har hon sytt upp själv i ett exklusivt linnetyg vilka mjukar upp helhetsintrycket.

Dags att upcycla?

Schibsted logo
Blocket är en del av Schibsted.
Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen.Läs mer