Kök
Kok Hero

Hacka ditt IKEA-kök

Förändra stilen hemma i ditt kök. Inspireras av våra IKEA-hacks!

Idén att hacka begagnad köksinredning är en enkel och prisvärd genväg till en roligare stil i köket. Här är inspiration till enkla DIY-projekt med inredning från IKEA.

Lacka köksluckorna

Ett prisvärt sätt att få känslan av ett helt nytt kök är att göra som inredaren Viktoria Holmgren och köpa begagnade köksluckor och lämna in dem för spraylackering och sätta dit nya knoppar. Den gråa färgen tillsammans med krom ger ett exklusivt och tidlöst intryck.

Ändra utseende på köket med nya knoppar

Genom att byta handtag eller knoppar på dina köksskåp kan du enkelt förändra stilen och känslan i ditt kök. Victoria valde Prettypegs Bodil-knoppar i krom som matchar med blandare och andra detaljer i samma material.

Luftig känsla med knoppar i ask

Detta naturnära kök tillhör Ida från @nordicremake hon har bytt ut alla knoppar till Prettypegs knoppar Bill i ask. Knopparna bidrar till den ljusa och luftiga känslan och passar perfekt till andra naturmaterial som tex marmor. Tummen upp för den rosa väggfärgen från Jotun också

Ljusa toner

Ett säkert kort för att få till den skandinaviska looken i köket är att föra in ljusa träslag.

Blanda enhetligt

Tips: fynda gamla stolar i olika modeller och sedan måla om dem i samma färg för ett personligt men samtidigt enhetligt intryck. Blanda också upp med vintage-krukor och andra detaljer som ger en levande och unik känsla.

Dags att upcycla?

Blocket är en del av Schibsted marketplaces.
Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan.Läs mer