Dockskåp av IVAR
Dackskap av Ivar Hero

Gör ett dockskåp av skåpet Ivar från IKEA

Hacka ett IKEA-skåp! Med enkla medel kan det bli ett dockskåp till barnrummet.

Ivar har många användningsområden men också nästan lika många hack-möjligheter. Läs om hur stylisten Viktoria Holmgren gjorde om Ivar till ett dockskåp med förvaring här.

Steg 1. Måla skåpet

Börja med att måla en matt lackfärg i kulören S4005-Y20R. Dörrarna målades för sig innan jag satte dit dem. Hyllplanen målades med en vitfärg utblandat med lite vatten. Torka sedan av dem med en trasa.

Steg 2. Fäst beslag och sätt på ben

Montera benen från Prettypegs med medföljande universalbeslag. För en skandinavisk touch, välj Carl 170 med lädertassar till. Knopparna heter Bodil 18.

Steg 3. Måla dockskåpsmöblerna

De fina dockskåpsmöblerna kommer från Vanimeli som Viktoria målade om i samma färg som skåpet och gungan pysslade hon ihop av en träbit och snöre. Vimpeln är också ett DIY med vanligt vitt papper, snöre och limstift.

Steg 4. Inred

Det finns en hel del inredning till dockskåp som du kan fynda på Blocket. Upptäck det allra minsta möblemanget på Blocket här!

KLART!

Nu när du läst hela guiden kanske du är taggad att inhandla färger, knoppar och slippapper? Finansiera hela köpet genom att rensa och sälja de leksaker som inte längre används hemma. Mest poppis på Blocket just nu är: 1. Lego 2. Brio 3. Elbil 4. Barbie 5. Duplo

Sugen på att själv styla ett dockhus?

På Blocket kan du hitta både Ivar från Ikea och färdiga dockhus att upcycla - perfekt till dina barn eller att ge bort i present.

Andra dockskåps-hack

Pernilla Jansson (@pernillasinterior) har hackat ett Ivarskåp med Prettypegs: Otto 450 Ash & Stina 40Ø Brass

Elin (@ElinochAlva) använde IKEAs Flisa dockhus som grund. Hon adderade färg och Prettypegs: Otto 450 Ash

Ida (@nordic_remake) byggde om sitt Ivarskåp för en öppare möbel där några favoriter kan visas upp. Benen är Sigrid 300 Teak.

Dags att upcycla?

Schibsted logo
Blocket är en del av Schibsted.
Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen.Läs mer