Insidertips från Blocket

Insidertips från Blocket

Vi älskar att leva som vi lär! Ta del av fyra erfarna Blocketmedarbetares bästa köp- och säljtips.

Therese Axelryd, Chefsjurist

Det här bör alltid ingå i en annons:

Ungefärligt nypris eller vad du köpte grejen för. När köparen ser skillnaden mellan nypriset och priset du säljer prylen för leder det till en snabbare affär!

Storlek och mått. Ge köparen all info den behöver så att det blir lättare för köparen att fatta beslut utan att behöva ställa så många frågor.

Information om hur och var prylen kan hämtas eller levereras. Skriv om du kan mötas i stan eller någon annan plats. För köparen som är intresserad av att få saken skickad till sig är det bra att i annonsen få reda på om du kan tänka dig att skicka. Om du kan det aktiverar du förstås Blocketpaketet för annonsen.

Pernilla Nissler, VD

Så gör du för att ge säljaren ett bra intryck:

Utgå ifrån säljarens perspektiv. Vilken information är viktig för att göra en smidig affär? Om du exempelvis kontaktar säljaren via sms – glöm inte att uppge vilken vara du är intresserad av. Många säljare har flera annonser samtidigt och vet inte vilken annons du menar om du frågar "Är den kvar". Var specifik.

Anpassa dig efter säljaren. Fråga när det passar att mötas upp för att se över/köpa varan. Desto mer flexibel du är, ju större chans är det att du får köpa varan.

Var trevlig, tydlig och svara snabbt. Det kan låta som en självklarhet men det är långt ifrån alla som tänker på att ett trevligt bemötande signalerar att du är en seriös köpare.

Marcin Stepman, Produktägare

Så fotar du bilden bäst:

Naturligt ljus är bäst ljus! Ta bilden i en fin miljö, gärna utomhus i dagsljus. Inte i tråkiga garaget eller på macken.

Ladda upp bilderna i en logisk ordningsföljd. Börja med exteriören, från sidan fram- och bakifrån, interiör, instrumentpanel och framsäte och baksäte. Fota dokumentation om det finns med och senaste service- eller verkstadskvitton. Det styrker att bilen är i fint skick.

Detaljer! Tvätta bilen, ha alla lampor tända för fin effekt, ta bort störande element som isskrapor och parkeringsskyltar.

Derya Ünal, kontorsansvarig

Så hittar du det du söker:

Skapa bevakning på din kategori. Då får du en notis varje gång något läggs upp.

Kolla ofta, lite extra på kvällar och helger. Då har folk tid att lägga upp annonser.

Justera priset. Så att du inte behöver se något som är för dyrt.