Om

Om Blocket Resor

Blocket Resor är Sveriges nya resesajt - en tjänst där du kan söka efter flygresor, hotell och hyrbil. Hos oss får du tillgång till smarta filterfunktioner som gör det smidigt att jämföra.

Klimatmedvetna resor

Vi vill vara drivande i utvecklingen mot ett mer klimatmedvetet resande och öka medvetenhetent om de utmaningar och möjligheter som finns inom resande. Idag erbjuder vi flygresor som kan klimatkompenseras och målet i nästa steg är att inkludera fler färdmedel såsom buss och tåg i tjänsten.

Blocket Resors Användarvillkor

När du använder dig av Blocket Resor gäller följande användarvillkor.

Koldioxidbudget

På Blocket Resor ser du hur stort klimatutsläpp varje resa genererar. Hos vår samarbetspartner GoClimateNeutral kan du också läsa att vi behöver hålla oss under 5 ton växthusgaser (CO2e) per person och år för att klara Parisavtalet. Beräkningarna som ligger till grund för detta har gjorts utifrån två olika studier: 1.5 degree lifestyles (2018) och A roadmap for rapid decarbonization (2017).
Läs mer om koldioxidbudget här
Läs mer om klimatkompensation här
Läs mer om Parisavtalet här

Beräkningen om koldioxidutsläpp

På Blocket Resor får du sökresultatet kompletterat med koldioxidutsläpp per alternativ och möjligheten att klimatkompensera för resan. Utsläppen beräknas av GoClimateNeutral och faktorerna de tar hänsyn till när utsläppen beräknas är

 • Flygsträcka
 • Flygplanets bränsleförbrukning
 • Antal passagerare
 • Kabinklass (ekonomi, business class, first class)
 • Flygplanets övriga fraktlast
 • Höghöjdseffekten faktor 2

 • Läs mer om beräkningen här

  Om GoClimateNeutral

  Blocket Resor samarbetar med GoClimateNeutral som grundades 2017 med syfte att bromsa klimatförändringarna genom att hjälpa så många som möjligt att minska sina utsläpp och leva klimatneutralt. GoClimateNeutral stöttar tredjepartsgranskade FN-certifierade klimatprojekt (CDM) som har certifieringen Gold Standard. Både privatpersoner och företag kan via tjänsten bidra med klimatfinansiering av energieffektiviserande projekt samt av projekt som ökar mängden förnybar energi i världen. GCN har idag ett 50-tal företagskunder, bland annat Netlight Consulting och Norrsken Foundation.
  Läs mer hos GoClimateNeutral

  Leverantörskrav

  Alla reseoperatörer på Blocket Resor är kvalitetskontrollerade utifrån krav på användarvänlighet, betalningssystem, kundservice och soliditet. Vi är måna om att alla våra samarbetspartners levererar bra service och hög kvalité till våra användare.

  Hur fungerar Blocket Resor?

  Bästa flygresan hittar du hos oss, men det är hos flygbolaget eller resebyrån som du köper biljetten. Vi visar tillgänglig priser och koldioxidutsläpp så att du kan göra klimat- och kostnadsmedvetna val för dig och ditt resesällskap. Genom att klicka på det erbjudande som passar dig skickas du direkt till leverantören du har valt, där du kan slutföra beställningen.
  De priser som visas i sökningen är i största möjliga mån slutpriser. Ibland kan vissa extratjänster, beroende på vilket behov och önskemål du som resenär har, innebära tillkommande avgifter. Blocket Resor lägger inte på några extra avgifter.
  Om priset är annorlunda vid bokningen än vad du såg i sökningen hos Blocket Resor kan det innebära att priset hos flygbolaget har förändrats nyligen. Vi rekommenderar därför alltid att du kontrollerar slutpriset hos det företag du vill boka genom.
  Har du frågor om vad som ingår i priset och inte, kontakta det flygbolag eller den resebyrå där du har eller planerar att boka genom.