Nu kan du köpa din egen Bullitt-flyktbil

Nu kan du köpa den perfekta bilen via BytBil – en Dodge Charger som hämtad ur filmen ”Bullitt”. Redan i standardversion kör den ifrån Bullitt-Mustangen. Här är V8:an på 7,2 liter dessutom trimmad med kompressor!

Biljaktsscenerna i filmen Buillitt med Steve McQueen är legendariska och kanske världens bäst gjorda biljakt. Men de väcker en hel del frågor. Bland annat undrar många hur det kommer sig att bilarna kör om samma Folkvagnsbubbla flera gånger och hur det kommer sig att Mustangen tappar navkapslarna sex gånger?

Men den största gåtan är kanske hur en Ford Mustang kan fånga in en Dodge Charger? För i verkligheten har Mustangen en V8 på blott fem liter och 325 hästkrafter medan Dodge Chargern ståtar med 375 hästkrafter från 7,2 liter.  Kanske berodde det på att Steve McQueen var en sjusärdeles bilförare, för Chargern ses som en långt snabbare bil. Enligt sägnen tvingades filmbolaget trimma Mustangen för att scenerna skulle fungera, så snabb är alltså en Dodge Charger 440 från 1960-talets slut.

LÄS MER OM SUPER-DODGEN HÄR

Bullitt hjälpte Ford Mustang att få sin ikoniska status, Dodge Charger kom mer att bli en bil för de verkliga finsmakarna. Den anses vara otroligt snabb med tanke på sin vikt och storlek, någon jämförde det med att köra fort med en stor vattensäng. Bilen erbjuder en oslagbar komfort – på långa raksträckor.

SE ALLA BILDER PÅ MONSTERBILEN MED 7,2-LITERS V8

Nu finns chansen att köpa en riktigt fin Dodge Charger som är som hämtad ur Bullitt förutom att den är ytterligare trimmad från originalets 375 hästkrafter. Ömsa Bil säljer en otroligt fin Charger 440 från 1970 i helt rätt svart kulör. bilen är dessutom kompressormatad och lär köra ifrån det mesta du kan tänka dig vid rödljusen. Men prislappen är lite svettig.

Sök bland bilartiklar