Mobilsurfare - gå hit istället! mobil.blocket.se

725 000 kr

3 rum50 m²
Tomtarea
1969 m²
Byggår
1965
fritidsboende Laholm

Mästocka 181

Fritidshus från 1965 på ca. 50 m2 i fint skick med gäststuga på ca. 7 m2 och uthus på ca. 8 m2 och 1 969 m2 naturtomt med vacker utsikt och högt läge 150 m. från liten sjö. Film: https://youtu.be/qfoJKkePS4M

Mästocka vid Knäred är ett fritidshus från 1965 på ca. 50 m2 boyta, som genomgått en omfattande renovering och modernisering under de senaste ca. 4 åren. Här finns stort vardagsrum i vinkel, stora panoramafönster och öppen planlösning till matsal och kök samt två sovrum och ett litet badrum. Ny terrass på ca. 9 m2 och ny altandörr. Renoverad skorsten med effektiv braskamin med glaslucka, men lite puts har släppt och huv på skorstenen saknas. Därutöver finns direktverkande elvärme och genomgångna elinstallationer med jordfelsbrytare, även om det fortfarande finns en del äldre kontakter och ledningar, där några bör bytas. Man kunde med fördel installera en luftvärmepump, särskilt om man tänker använda huset mycket vintertid. Badrum och kök är också nyrenoverade, men badrummet är inte utfört enl. gällande normer och även om det fungerar bra i praktiken, finns inte riktig våtrumsmatta, utan istället duschkabin, för att inte belasta plastmattan så mycket. Avloppet är en godkänd trekammarbrunn från 2016 och vattenbrunn är gemensam med grannen (med servitut). Huset framstår generellt i fint skick och är redo att användas direkt, även om det fortfarande finns en del renoveringsbehov, som man kan ta lite efterhand. T ex har en del av klädselbrädorna släppt i sponten och färg har flagnat vissa ställen, det saknas fönsterbleck på en del fönster, det finns en spricka i fundamentet, ventiler borde installeras på vinden och hängrännor saknas. Marken lutar dock bort från huset, som ligger på en liten kulle, så man har hittills inte bedömt det nödvändigt. De flesta möbler och annat lösöre kan köpas till eller medfölja, enl. önskemål och avtal med säljaren.

Ut över huset finns ett uthus från 2014 på ca. 7 m2 som används till gäststuga. Det finns el draget och ett isolerglasfönster, men inte isolerat idag. Litet tillbyggt skafferi på ca. 2 m2, som är isolerat. Fristående ved- och redskapsbod på ca. 8 m2.

1 969 m² (friköpt) natur/skogstomt som ligger högt på en liten kulle, som den sista på enskild grusväg där vägen slutar. En enstaka granne finns, men det finns gott om träd och buskar emellan, så denna syns inte och stör inte. Tomten är mysig och kuperad, med stengärdsgård mot väster och härlig utsikt över skogen och landskapet. Tomten omgärdas annars av blandad skog med övervägande lövskog och mot söder har man den bästa utsikten. Området i stort är mycket naturskönt och bjuder på många naturupplevelser inom gång och cykelavstånd. Ca. 150 m. från huset till den lilla "Kockesjön" och ca. 500 m. till mysiga "Killebergsån", som i sin tur löper ut i Killebergssjön, ca. 3 km. från huset. Ca. 1,5 km. från huset till mycket bra badplats i Björsjön (Mästockasjön i folkmun), där det finns sandstrand, badbrygga, omklädningsrum, bålplats med övernattningsmöjlighet och dusch. Mycket goda vandringsmöjligheter på Hallandsleden, som passerar nere på landsvägen ca. 100 m. från huset och via denna passerar man både Killebergssjön och Björsjön på sin väg genom landskapet. Vid Björsjön ligger även naturreservatet Mästocka Ljunghed, som är en oerhört vacker plats, särskilt på hösten när ljungen blommar. Heden visar hur stora delar av Halland såg ut för ca. 150 år sedan. Ca. 11 km. till Knäred samhälle med inköpsmöjligheter, utomhuspool "Flammabadet", kanotuthyrning, fiske i Lagan och det nya Prästaskogens naturområde och Kvarnfallet i Krokån. Ca. 15 km. till Skogaby golfbana, ca. 25 km. till Mellbystrand och Sveriges längsta sandstrand, ca. 30 km. till Halmstad och ca. 35 km. till skidbacken Vallåsen på Hallandsås och till Kungsbyggets Äventyrspark med zipline och rodelbana sommartid. Ca. 85 km. från Helsingborg, ca. 140 km. från Malmö och ca. 90 km. från Varberg.

Läs mer hos Ödegårde Sverige AB

Välkommen på visning

  • Kontakta mäklaren för visningstider

Ansvarig mäklare

Jens Christian Nielsen
Ödegårde Sverige AB
0430-910 09

Kontakta mäklaren

Inloggning krävs