Tibber topp
Reklam
Denna sida är en reklamartikel från TIBBER

”Våra kompisar med elbil hamnar ofta på en nolla till”

Fulladdad bil varje morgon, ingen is på rutorna – och låga månadskostnader. Skälen att ladda bilen när elpriset är som lägst är många. "Vi valde timprisavtal med Tibber och har kapat våra kostnader", säger Ebba Lindmark i Örebro.

Paret Ebba Lindmark och Adam Eneqvist flyttade från en liten lägenhet i Solna till en stor villa i Örebro förra vintern. Elpriset i Sverige var på väg att slå i taket, och duon behövde inte tänka länge innan de valde att installera en laddbox för elbilen på garageinfarten hemma i bostadskvarteret Rynninge.

Styr med Tibber-appen

Idag kör de en ren elbil, som fulladdad brukar räcka runt 400 kilometer. Valet av elavtal föll på Tibbers timprisavtal.
Med hjälp av Tibber-appen kan vi följa hur mycket el som förbrukas i realtid, vilket gör det enkelt att styra elförbrukningen mot de tider på dygnet då elpriset är som lägst. Vi renoverar samtidigt hela huset, och passar då på att göra allt så smidigt och smart som möjligt. För mig har det nästan blivit något av en sport att se hur mycket vi kan sänka våra kostnader, säger Adam Eneqvist och får medhåll av sambon:
Vi har sparat mycket pengar på det här. Vår månadskostnad ligger på cirka 200 kronor. När vi talar med våra vänner som också kör helt elektriskt säger de att räkningen ofta hamnar på runt en nolla till, säger Ebba Lindmark.

Laddar på natten

Hon plockar fram mobiltelefonen och visar hur smart Tibber-appen styr olika funktioner i och runt hemmet.
Här styr vi också laddningen till elbilen. Vi får notiser i mobilen om elpriset är högt och då stängs laddningen automatiskt av. Bilen laddas bara när priset är fördelaktigt. Men generellt laddar vi både bilen, diskmaskinen och tvättmaskinen nästan enbart nattetid, när priset är som lägst.
Med hjälp av Tibber laddas bilen bara när elpriser är fördelaktigt, vilket gör att du kan kapa dina kostnader.

Elcykel till jobbet

Under vardagarna står bilen ofta stilla, eftersom både Ebba och Adam tar sina elcyklar till jobben inne i Örebro. Bilen använder de mest under helgerna för att kunna åka ut i skogen och ta lite längre promenader med de två hundarna Elsa och Astrid, eller när de hälsar på sina föräldrar i Nyköping.
Nu inför vintern är det också otroligt härligt att slippa skrapa bilrutorna, utan istället komma ut på morgonen till en varm bil, som är fulladdad och redo att köra. Det är så otroligt skönt och smart att kunna ladda bilen billigt på nätterna, säger Adam Eneqvist.
Reklam
Detta är en annons från TIBBER, den är inte skriven av Blocket. Innehållet behöver därför inte nödvändigtvis reflektera Blockets åsikter
Schibsted logo
Blocket är en del av Schibsted.
Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen.Läs mer