Tibber Stefan Bromma1
Reklam
Denna sida är en reklamartikel från Tibber

”Nu sitter jag i förarsätet och styr vår elräkning”

Familjen Åkesson blev med elbil – och förstod snart hur man kunde spara på slantarna. ”Tibber gav mig verktygen att sitta i förararsätet och styra vår elförbrukning på smartaste sätt”, säger Staffan Åkesson i Bromma.

Hösten 2021 slutade familjen Åkessons bergvärmepump att fungera. Efter en lång, iskall vinter med skyhöga månadsräkningar som följd insåg familjen att något drastiskt måste göras. Sex månader senare – med en ny värmepump installerad – började Brommabornas resa mot en både mer ekonomisk och mer klimatsmart livsstil.
– Men det var egentligen först när vi skaffade elbil i våras som vi insåg hur fiffigt det kunde vara att själva styra när bilen kunde laddas – med andra ord på natten. Och det var Tibber som gav mig verktygen att äntligen kunna sitta här i förarsätet och styra förbrukningen på smartaste sätt, säger Staffan Åkesson där han står bredvid elbilen i villagaraget.

Laddbox på ingång

Han har just fått sällskap av en elektriker, som är på gång att byta ut den gamla gröna elcentralen. Den händige hantverkaren passar samtidigt på att ge Staffan tips om var han bäst bör placera den kommande laddboxen till bilen.
Staffan Åkesson hittade elbolaget Tibber via sina arbetskamrater, som han under fikarasterna ständigt såg sitta försjunkna i sina telefoner och jämföra tabeller och procent.
– Det var verkligen ett lyft när även jag installerade Tibber-appen i mobilen. Nu kan jag själv följa hur elpriserna utvecklas och har full koll över att styra förbrukningen till när det är som billigast. Numera är det Tibber som ser till att jag har ström till uppvärmning, belysning, matlagning – och inte minst laddning av elbilen, säger han.
I Tibber-appen har Stefan full koll på laddningen.

Fulladdad bil varje morgon

Familjens utgifter för el har minskat väsentligt. Laddningen av bilen är bara ett exempel; för hela oktober betalade man totalt 80 kronor för att kunna njuta av lyxen att ha en fulladdad varm bil som står redo varje morgon.
– Att det här med el kostar pengar fick jag full förståelse för när den gamla bergvärmepumpen havererade. När jag sedan köpte elbilen förstod vi att det här med att själv styra per timme är väldigt intressant. Ett par timmar på natten, sedan är det fullt batteri igen.
Med det har Tibber skapat helt andra förutsättningar till kontroll jämfört hans tidigare elleverantör, konstaterar han.
– Tidigare fick vi bara betala och se glada ut. Nu är vi bara glada, säger Staffan Åkesson och ler.
Reklam
Detta är en annons från Tibber, den är inte skriven av Blocket. Innehållet behöver därför inte nödvändigtvis reflektera Blockets åsikter
Schibsted logo
Blocket är en del av Schibsted.
Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen.Läs mer