Köpa bil från privatperson? Så blir affären trygg
Trygg-Hansa bild1
Reklam
Denna sida är en reklamartikel från Trygg-Hansa

Köpa bil från privatperson? Så blir affären trygg

Att köpa en begagnad bil av en privatperson kan kännas läskigt. Hur vet man om säljaren är seriös? Tänk om man blir lurad? Men så behöver det inte vara – här är begagnatförsäkringen som gör affären trygg och smidig.

De flesta som någon gång har köpt en bil håller nog med om att själva affären sällan är vidare kul. Inte minst om du köper en begagnad bil från en privatperson. Kan man lita på säljaren? Och vad gör man om bilen går sönder strax efter köpet?
Lyckligtvis finns det ett skydd som skingrar orosmolnen, för både köpare och säljare.
Spana efter symbolen
När du letar efter en bil på Blocket kan du samtidigt spana efter symbolen som betyder att bilen har en begagnatförsäkring. Genom försäkringen får du hjälp om bilen börjar krångla första halvåret. Till exempel om det blir strul med motorn, elektroniken eller växellådan.
Visar att säljaren är seriös
Säljaren är den som tecknar försäkringen, i samband med att bilen läggs ut på Blocket. Så fort ägarbytet sker flyttas försäkringen över till dig. Har du hittat en bil utan begagnatförsäkring? Då kan du be säljaren logga in på sitt Blocket-konto och lägga till den. Lägg till begagnatförsäkringen i efterhand
Repareras på auktoriserade verkstäder
Försäkringen administreras av AutoConcept, som har över 20 års erfarenhet av att hantera försäkringar sålda genom bilhandel. Om något händer kontaktar du dem. Du behöver inte ha någon dialog alls med den tidigare ägaren.
Trygg-Hansa är försäkringsgivare och reparationer genomförs av deras nätverk av auktoriserade verkstäder, som alla är kunniga och kvalitetssäkrade.
Reklam
Detta är en annons från Trygg-Hansa, den är inte skriven av Blocket. Innehållet behöver därför inte nödvändigtvis reflektera Blockets åsikter
Schibsted logo
Blocket är en del av Schibsted.
Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen.Läs mer