Gå direkt till innehållet
Inlagd: i tisdags 17:08
Lammskinn av Helsingefår
1 200 kr
Beskrivning
Lammskinn av Helsingefår, tvättbara i maskin och klippta till 35mm. Unika skinn av Helsingefår i många olika färger. För att se de olika skinnen och vilka som finns kvar kan ni gå in på www.trollebogard.se Vår tanke med KRAV producerat lamm-/fårkött och lamm-fårskinn från Trollebo Gård För att få en bra vara måste djuren födas upp på ett bra sätt. Det innebär att djuren får leva ett så naturligt liv som möjligt. Det är stor skillnad på smaken på djur som föds upp på bete jämfört med djur som utfodras med industri producerat foder. Våra djurs föda under betesperioden utgöras endast av gräs och örter och sly. Markerna är naturliga betesmarker, skogsbeten, permanent vall på åker eller vallbete efter skörd. Vallskörden för vinterns behov utgörs av ekologiskt ängshö samt torkat sly (asp och björk). Ur ekologisk synpunkt är det vettigt att föda upp får på gräs. Vi anser att detta uppfödningssätt skapar förutsättningar för god djurhälsa samt att köttets egenskaper är anpassade till människokroppens kravSmaklig måltid & njut av en varm fäll som också är dekorativ och fin att titta på. Unika och ekologiska lamm och fårskinn från svenska hälsingefår. Ursprungligt speciellt utseende. Värmande vid brasan, i sängen, fåtöljen eller i soffan. Lammen föds upp i Möklinta, slaktas på orten, inga onödiga transporter, god djurmoral och etik. Skinnen bereds traditionellt hos Tranås Skinnberedning.
Storleken och färgerna varierar på lammskinnen. Bruna, natursvarta, svart-vita, vita . Alla i sin naturliga färg och form.
Helsingefår är vår äldsta fårras som är mycket bevarandevärda och är utrotningshotade.
De konkurrerades ut när köttindustrin tog fart i Sverige på 1940-talet då man ansåg att dessa svenska lantrasfår inte var tillräckligt lönsamma. Men de svenska allmogefåren hade mycket högre kvalité på både kött, ull och skinn än köttraserna.
Allmogefåren passar bra i små besättningar. Priser från 900kr-1400kr direkt från gården + frakt. helt utan gifter eller kemikalier. Inga onödiga transporter, god djurmoral och etik. Välkomna Kent & Yvonne
Säljes av
Kent
Trygg affär
Betala av säkerhetsskäl aldrig in pengar på privata bankkonton! De gånger som bedrägerier inträffar är det alltid när pengar skall sättas in på privata bankkonton. Använd istället Blocketpaketet.