Kom igång med att sälja begagnat på Blocket

Kom igång med att sälja begagnat på Blocket

Varför stuva undan eller slänga något som fortfarande funkar och är fint? Sälj det i stället. På Blocket finns köpare som älskar begagnade prylar. Scrolla ner och läs våra bästa tips för att komma igång!

Så här kommer du igång!

Få mer space hemma och pengar över till annat genom att sälja sånt du inte längre använder på Blocket.

Rensa hemma liten
1. Gå igenom det du inte använder


Rensa i garderoben, förrådet och garaget. Saker du inte använt på över ett år är det kanske dags att sälja? Oavsett om det är nytt eller begagnat! Enligt en undersökning vi gjorde har medelsvensson grejer för 16 000 kr liggande, skräpandes och stökandes i hemmet.

jantine-doornbos-3rqcdqHPUFo-unsplash
2. Motivera dig med ett mål


Det blir roligare med sparmål! Finns det en aktivitet du alltid drömt om att göra? Sätt av pengarna till det! Du kan också sätta upp ett säljmål, att du ska sälja X antal prylar – kanske för en viss summa. Eller så sätter du som mål att tömma en viss yta hemma. Så blir du mer motiverad att rensa och sälja.

Skapa annons Gianella-min
3. Ta bilder på det du vill sälja


En bild säger mer än... ja, du vet. Bilderna är det första som syns i annonsen och ska väcka intresse. Fota i dagsljus – från flera olika vinklar – och se till att bilden är skarp. Torka av sakerna så att de är rena och fräscha och fota allt som ska säljas samtidigt för att spara tid.

Dags att sälja?

man kvinna tittar på telefon i bil user (1) (kopia)-min
4. Ladda ner vår app till mobilen


Om du inte redan har vår Blocket-app – ladda ner den. Då är det superenkelt att fota det du vill sälja och lägga in en annons på direkten. Skaffa ett Blocketkonto också. Så kan du svara köpare, få pushnotiser vid annonssvar och skicka meddelanden på studs.

blocketaffar-garage-6903-min
5. Var sak har sitt pris!


Och priset spelar roll. Kolla hur andra har prissatt liknande prylar som de du ska sälja och prissätt din egen utefter skick och utbud just nu. Om du vill sälja något extra snabbt är det bra att sätta ett lägre pris än genomsnittet.

Hyr ut Blocket bostad puff
6. Njut av att du kommit igång


Bra jobbat. Luta dig tillbaka och känn hur skönt det är att rensa och sälja saker som ändå inte används! Gör i ordning en undanskymd plats hemma där du fortsätter samla sådant du kanske vill rensa ut och tjäna pengar på i framtiden.

Vad vill du sälja?

Schibsted logo
Blocket är en del av Schibsted.
Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen.Läs mer