Vad är egentligen en nybegagnad mobiltelefon?
masma102663

Vad är egentligen en nybegagnad mobiltelefon?

En mobiltelefon från Blocket Nybegagnat är kort och gott en begagnad mobiltelefon som genomgått en kvalitetskontroll av professionella aktörer med högt fokus på kvalitet. Alla mobiler levereras alltid med två års garanti och med 30 dagars returrätt. Du får alltså en begagnad iPhone eller Samsung med samma funktioner som en ny, fast för en mindre summa pengar!

Vad är skillnaden mot att köpa en begagnad mobiltelefon på Blocket?

På Blocket kan du köpa begagnade mobiltelefoner från privatpersoner, och det tycker vi är jättebra - för återanvändning är viktigt. Men ibland kan det vara en utmaning om köparen och säljaren inte har kunskapen att bedöma mobiltelefonens skick.
Grunden till Blocket Nybegagnat är att vi ville göra det enkelt att köpa en begagnad telefon, där köparen kan vara helt säker på att allt fungerar som det ska, och med schyssta villkor. Genom att köpa en nybegagnad mobiltelefon kan du vara säker på att du får en mobiltelefon av god kvalitet, och du har någon att vända dig till om du får problem. Samtidigt sparar du miljön från tillverkningen av en ny mobiltelefon.
Nybegagnat-badge
Fördelar med en nybegagnad mobiltelefon
  • En begagnad mobiltelefon som känns som ny

  • Upp till 50% billigare än att köpa en ny mobiltelefon

  • Två års garanti och 30 dagars returrätt

  • Ett bättre val för både miljö och plånbok


Nackdelar med en nybegagnad mobiltelefon
  • Kan vara något dyrare än en begagnad mobiltelefon från en privatperson på Blocket

Hur kontrolleras mobiltelefonerna?

På Blocket Nybegagnat är produkterna noggrant kontrollerade och godkända av professionella aktörer med högt fokus på kvalitet. De säkerställer att produkterna har genomgått en grundlig kvalitetskontroll och att de fungerar som de ska. Delar som inte fungerar felfritt, exempelvis skärm och batteri, byts ut. I tillägg så rengörs produkterna utvändigt och all data raderas innan de fabriksåterställs. Kontrollerna består av:

Kosmetisk kontroll

Här kontrolleras mobiltelefonerna noggrant av proffs för att upptäcka tecken på användning, repor och skador. Baserat på mobiltelefonens kosmetiska skick klassificeras mobiltelefonen som antingen A, B eller C.
Nyskick - A
Mobiltelefonen upplevs som ny. Den har inga synliga repor eller märken.
Mycket bra skick - B
Mobilen ser mycket bra ut, men har minimala tecken på användning. Den kan ha någon mindre repa eller märke.
Bra skick - C
Mobilen ser bra ut, men har några tecken på användning. Den har några mindre repor eller märken, men inget som påverkar funktionaliteten.

Teknisk kontroll

Mobiltelefonen ansluts till ett testverktyg och genomgår en omfattande teknisk kontroll för att säkerställa att alla funktioner fungerar som de ska.

Funktionell kontroll

Här kontrolleras alla knappar, kameror, högtalare, mikrofoner och skärmen för att se till att de fungerar korrekt.

Kontroll av batteriet

Batteriets hälsa och prestanda kontrolleras. Alla mobiler ska ha minst 80% batterikapacitet, batterier med lägre kapacitet byts ut till nya.

Radering av data

Allt innehåll på mobiltelefonen raderas och operativsystemet installeras om.

Dags att klicka hem en nybegagnad mobiltelefon?

När du är redo att klicka hem din nybegagnade mobiltelefon hittar du alla produkter på Blocket Nybegagnat. Lägg din valda telefon i varukorgen, loggar in på ditt Blocket-konto och betalar. Därefter packas och skickas din order till dig och du har din nybegagnade produkt inom loppet av några dagar. Enkelt va?

Spana in alla produkter

Schibsted logo
Blocket är en del av Schibsted.
Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen.Läs mer