Köp nybegagnad elektronik till barnen
mobiltelefon

5 saker att tänka på innan du köper en mobiltelefon till ditt barn

Ska ditt barn få sin allra första mobiltelefon, eller är det dags att uppgradera den nuvarande? Vi har sammanställt några tips som förhoppningsvis gör det lite lättare för dig att välja rätt mobiltelefon.

Vilket märke ska man välja?

Det kan vara en fördel att köpa en mobiltelefon från samma tillverkare som resten av familjen. Det gör det enklare att hjälpa ditt barn med mobiltelefonen, men ger dig också större kontroll och överblick när du känner till tillverkaren och det operativsystem de använder. Att välja en mobiltelefon med samma operativsystem som resten av familjen gör det enklare att hålla koll på dina barns mobilanvändning, applikationer och var de befinner sig.

Köp begagnat med garanti

Det är ingen hemlighet att barn inte är de bästa på att ta hand om sina mobiler, så det är oftast inte nödvändigt att köpa den senaste och dyraste modellen. Därför kan en begagnad mobiltelefon vara ett bra alternativ. Om du är skeptisk till att köpa en begagnad mobiltelefon från privatpersoner kan vår nya tjänst Blocket Nybegagnat vara ett bra alternativ för dig.

Var redo innan olyckan är framme

Det kan vara lönsamt att skydda telefonen redan innan olyckan är framme. Se till att ditt barns mobiltelefon har skärmskydd och skal. Det är en liten investering som kan bespara dig onödiga och dyra reparationer. Att försäkra ditt barns mobiltelefon kan också vara en bra idé för att minimera risken för dyra och oförutsedda kostnader i samband med stöld, skador och olyckor.

Säkerhet för mobiltelefoner

Lär dina barn om mobiltelefonens säkerhet. Lyssna på barnens erfarenheter av sina mobiltelefoner, både positiva och negativa. Var öppen och ärlig med vad de kan råka ut för och sätt tydliga gränser för hur du vill att mobiltelefonen ska användas.

Föräldrakontroll

Föräldrakontroll hjälper dig att få bättre kontroll över ditt barns telefon- och mobilanvändning. Kom ihåg att anpassa inställningarna på ditt barns telefon när du konfigurerar telefonen. För att till exempel kunna ladda ner appar på iOS- och Android-telefoner måste du logga in med ett användarkonto och lägga till betalningsuppgifter. Om du kopplar ihop ditt konto och ditt barns konto i ett familjekonto kan du som förälder enkelt anpassa inställningar och aktivera funktioner som köpbekräftelser, samtidigt som du får en bra överblick över ditt barns tids- och dataanvändning.

Spana in nybegagnad elektronik

finalpuff13
Lika tryggt och enkelt som att köpa nytt


Att köpa nybegagnat ska vara lika tryggt som att köpa en helt ny. När du är redo att klicka hem din nybegagnade mobiltelefon hittar du alla produkter Blocket Nybegagnat, lägger din valda telefon i varukorgen, loggar in på ditt Blocket-konto och betalar. Därefter packas och skickas din order till dig och du har din nybegagnade produkt inom loppet av några dagar. Enkelt va?

Schibsted logo
Blocket är en del av Schibsted.
Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen.Läs mer