Bilköp i kristider

Bilförsäljning i tuffa tider

Det är en turbulent tid. Många tankar far genom huvudet. Såväl stora existentiella som små praktiska. Samtidigt pågår livet och vi går mot ljusare tider. Bilen är fortsatt något många behöver och för att underlätta har vi sammanställt några frågor och svar för dig som planerar att köpa eller sälja en bil just nu.

Kan man köpa bil på distans?

Absolut! Många handlare erbjuder dessutom hemleverans och kan visa bilen via videochat eller skicka detaljerade bilder så du som köpare får en bra översikt över bilens skick. Du som köpare ska alltid ställa höga krav på noggrann dokumentation om du köper från privatperson eller handlare så att du känner dig trygg med köpet. Kontraktsskrivningar finns det många digitala lösningar för, vi på Blocket har vårt egna digitala köpekontrakt och handlarna har sina lösningar som ni kan fråga efter.

Är det läge att köpa bil nu?

En bilaffär är ofta en stor ekonomisk investering så säkerställ vad du klarar av rent ekonomiskt. Med det sagt så har vissa banker sänkt räntan på lånen vilket gör det billigare att låna till en bilaffär just nu. Utbudet på bilar är stort och det finns en hel del bra kampanjer och erbjudanden, men kom ihåg att alltid ha god marginal när du införskaffar din nya bil.

Är det läge att sälja bil nu?

Använder du inte bilen så mycket, och har gått i säljtankar, är det inga problem att sälja bilen privat eller till en handlare just nu. Vill du få en indikation på värdet är det bara att slå in ditt registreringsnummer i vår kostnadsfria bilvärderare för att få en indikation.

Hur säljer jag bilen?

Det finns många olika sätt att sälja en bil på. På Blocket som en privatannons, direkt till en bilhandlare eller på en av många bilauktionstjänster. Att sälja bilen via Blocket brukar ge mest pengar i fickan och vi har utvecklat en hel del tjänster för att göra försäljningen så enkel och trygg som möjligt.

Hitta alla bilar till salu på Blocket!