Allt om att sälja båt: så får du båten såld på Blocket

Allt om att sälja båt: så får du båten såld på Blocket

På Blocket är det alltid stor efterfrågan på båtar. Här kommer 6 snabba tips på hur du kan sälja båt snabbt, tryggt och till bästa pris!

1. Var ute i tid

Båtar säljs lättast under våren, innan säsongen börjar, men hittar man rätt köpare behöver tidpunkten inte spela så mycket roll (sitter någon utan båt mitt under hemestern lär de bli pepp om det dyker upp rätt objekt!) Vårrusta båten tidigt så att den är fin när den visas. Då är det även lättare att hålla den fin till överlämningen.

2. Städa

Första intrycket av båten är viktigt för alla köpare. Se till att friborden är välpolerade, sittbrunnen blänker, skot och förtöjningsgods är torra och rena. Se till att det är rent och snyggt även inne i båten. Vädra ordentligt så att eventuella lukter försvinner och torka ur kölsvinet.

3. Less is more

Även om din båt är välutrustad och du tänkt skicka med alla tillbehör så är det ingen bra idé att låta allt ligga ombord vid visningen. Är båten överfylld med grejer får köparen lätt känslan av att det känns trångt och överlastat i båten. Rada upp alla extraprylar och tillbehör hemma och visa för köparen i stället. Ta gärna en bild på dem och lägg till i annonsen!

Lägg in annons för att sälja båt på Blocket!

🛥️⛵🛥️⛵🛥️⛵🛥️⛵🛥️⛵🛥️⛵🛥️⛵🛥️⛵🛥️⛵🛥️⛵🛥️⛵🛥️⛵🛥️⛵🛥️⛵🛥️⛵🛥️⛵

4. Bra bilder

Fina bilder är viktigt, det är det första som potentiella köpare kommer att möta när de närmar sig din annons. Släng gärna in en bild eller två från semestern för att visa hur härligt det kan vara på båten, men majoriteten av bilderna bör vara avskalade och nytagna. Passa på att fota båten när den är städad och sjösatt. Solnedgång går alltid hem! Fota både utsidan, insidan och detaljer som kan vara viktiga för köpare.

5. Pris

Priset är avgörande när du ska sälja båt. Om båten är i gott skick och priset är rätt har du högre chans att få den såld. Har du dålig koll på vad du borde sätta för pris? Kolla in liknande båtar på Blocket! Har din båt extra funktioner eller brister bör du ta med det i beräkningen. Se även till att uppmärksamma sådant i annonsbeskrivningen.

6. Säkerhet

När du och köparen är överens bör ni skriva ett köpeavtal. Ett skriftligt köpekontrakt är en trygghet för er båda. Om det skulle uppstå problem efter köpet har ni köpeavtalet som utgångspunkt för lösningen. Klicka här för att komma till Blockets köpekontrakt. Eller ännu bättre, sköt hela båtaffären på Blocket med Blocketbetalning för extra smidighet och säkerhet!

Läs mer

Schibsted logo
Blocket är en del av Schibsted.
Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen.Läs mer