Spräck sten med hjälp av spräckkilar. Denna metod kräver inga licenser eller förkunskaper och är billigare än till exempel vattenspräckning, snigeldynamit, snigamit och sprängning. För löst liggande sten kan den även vara den mest tidseffektiva metoden. Andra fördelar är att stenar kan delas i lämpliga storlekar för att kunna handlastas samt att man slipper skador från entreprenadmaskiner och sprängning. Stenar kan även formas för att återanvändas som grunder, i murar och som kantsten.

Beställ dina varor på http://www.gnejsgranit.se och vi skickar normalt inom tre dygn. Fraktfritt inom Sverige vid ordrar över 600 kr.
Även utlämning i Sundbyberg kvällar och helger efter överenskommelse.

Priser (ink moms): 15 mm 140 kr, 18 mm 150 kr, 20 mm 160 kr, 22 mm 160 kr. 24 mm 190 kr.

För alla dimensioner (15 mm - 38 mm) se webbutik.
För SDS Plus och SDS Max Borr se webbutik.
För Bergborr 22x108 mm Nacke (24 mm - 38 mm) se webbutik.

Det skandinaviska urberget med dess granit och gnejs är hårt och sprött och därmed också väl lämpat att spräcka med spräckkilar.
För hemanvändaren finns mycket prisvärda elektriska borrhammare i handeln. Priserna brukar vara mellan 500 - 1500kr med en effekt på 800 - 1500W. Dessa har chuckar för SDS+ eller SDS Max borr och klarar att borra ett hål för en spräckkil på 1-2 min.
Har man många hål att borra kan det löna sig att hyra en
bergborrmaskin.
Kallas också: Stenkil, Kil och Bleck , Spräckkil, Stenkil , Bergkil
Spara

Logga in för att spara annonsen

Logga in

Företagslogotyp

GG Gnejsgranit AB