Mobilsurfare - gå hit istället! mobil.blocket.se

4 295 000 kr

3 rum74.5 m²
Månadsavgift
4 226 kr
Pris/m²
57 651 kr
Våning
6
Byggår
1944
lägenhet Solna Råsunda/Näckrosen

Näckrosvägen 5

På sjätte våningen med en magnifik utsikt över Näckrosparken och Råsundas vattentorn har ni nu chansen att förvärva denna slipade diamant. Bostaden ligger i gavelläge med flertalet stora fönster som bidrar till att ljuset flödar in genom hela bostaden. Lägenhetens generösa takhöjd gör att bostaden även känns extra luftig. Från vardagsrum nås balkongen i högt fritt och soligt söderläge. Nedanför breder Näckrosparken ut sig och ni är helt skyddade från insyn. I parken finns lekplats, en damm och fotbollsplan.

Redan i hallen möts man av både ljus och det genomgående fina skicket som gör det möjligt att bara flytta in. Lägenheten totalrenoverades i slutet av 2011 med genomgående stilrena färg- och materialval, genomtänkt in i minsta detalj. Därefter har mindre renoveringar av ytskikt genomförts. Köket är stort och inbjudande med fönster ovan arbetsyta vilket gör att ni kan njuta av utsikten samtidigt som maten förbereds. Med stor matplats intill fönster ges här plats för stora middagsbjudningar. Modernt och mycket fräscht badrum med moderna och tidlösa materialval samt tvättpelare för bekvämlighets skull. Tvättstuga finns även att tillgå i husets källare. Det ljusa och rymliga vardagsrummet med fönster i hela tre väderstreck tillåter flera möjliga inredningsalternativ. Sovrummen är stora till ytan och går att möblera med både större säng, förvaringsmöbel samt praktisk arbetshörna om så önskas. Förvaringsmöjligheterna är goda, ett av sovrummen har garderober med skjutdörrar som inretts med Elfasystem. En stor klädkammaren gör bostaden till ett komplett drömboende med allt man kan önska!

FÖRENINGEN
Stabil och populär bostadsrättsförening med god ekonomi och där flera större renoveringar är genomförda. Föreningen har en fastighetstekniskt mycket god standard. Tvättstuga och barnvagns-/cykelrum nås direkt från huset.
För födelsedagsfester och andra sammankomster finns en föreningslokal som går att hyra för 300 kr per dag. Lokalen rymmer ca 30 personer och det finns två sängar som lämpar sig för övernattande gäster. I övrigt har föreningen gemensam grovtvättstuga samt slöjdlokal och träslöjdsklubb med ett stort antal maskiner och verktyg.

SERVICE/NÖJE
På Näckrosvägen bor ni med allt man kan önska, på andra sidan gatan inne i nybyggda Filmstaden ligger Råsundas egen SF- biograf på Svensk filmhistorisk mark, här spelades 440 SF filmer in mellan åren 1919 och 1970 och när det begav sig var detta världens modernaste filmstudio. Intill biografen hittar ni Sushi, Thaimat, Pizzeria och Regissörsvillan som fått en stjärna i White Guide. Samma utmärkelse har café Du Bon Pain fått som ni hittar längre ner på en sidogata till Råsundavägen med fantastiskt fika- och matbröd som kan avnjutas en lördagsmorgon. Nere i Råsundas äldre kvarter finns välkända Texas Longhorn och Supreme Burger tillsammans med lokala populära Café Mezzo.
Är ni ute efter mer shopping ett bredare restaurangutbud eller underhållning finns numera allt i Nordens största shoppingcenter Mall of Scandinavia som erbjuder ett brett utbud av just detta. Här ligger en IMAX- biograf, spa, biltvätt och annan service såsom, skomakeri, apotek, frisör, systembolag samt ICA Maxi och Hemköp för större matinköp. Hit promenerar ni på ca 7 minuter.

GRÖNOMRÅDEN/FRITID/HOBBY
För de som gillar natur och vackra promenadstråk/motionsspår så ligger både Råstasjön och Lötsjön intill Mall of Scandinavia, vintertid plogas Råstasjön för entusiastiska skridskoåkare. Promenadstråken runt sjöarna är uppskattade bland barnvagnsrullande föräldrar, hundägare och alla som gillar att hålla igång är en joggingtur runt sjöarna på ca 5 km precis lagom! För större utmaningar ligger Ursvik inte långt bort med flertalet motionsspår och skidspår på vintern. Norr om Råstasjön ligger Solna tenniscenter och sporthallar för innebandy och handboll.

KOMMUNIKATIONER
Kommunikationerna är mycket goda då Solna har ett unikt läge med tillgång till både pendeltåg, tunnelbana, tvärbana och bussar. Till föreningens "egen" tunnelbanestation Näckrosen (blå linje) promenerar du på endast par minuter. Den tar dig exempelvis till T-centralen på 11 min, Fridhemsplan på 6 min eller Kista på 5 min. Vid tunnelbanan avgår bussarna, till exempel buss 515 som tar dig till Odenplan på 15 min eller Sundbyberg i andra riktningen. Pendeltågen avgår från både Solna station och Sundbyberg station. Tvärbanan finns att tillgå från Solna C, Solna Business Park samt Sundbyberg C och går till Alvik/Sickla udde.

Till Karolinska och Vasastan cyklar man på 10 min. För den som är bilburen kommer man enkelt ut på E18, E4 och E20. Det är bara 10 min med bil till Bromma flygplats. Arlanda ligger också tidsmässigt nära med flygbussarna från Haga Norra, 40 min.

Hiss finns
Läs mer hos Notar