Mobilsurfare - gå hit istället! mobil.blocket.se

3 450 000 kr

3 rum75 m²
Månadsavgift
3 905 kr
Pris/m²
46 000 kr
Våning
2 av 5
Byggår
2011
lägenhet Solna

Fridensborgsvägen 16

Vill du bo när kommunikationer men kräver mer av ditt boende och saknar känslan av att ha en alldeles egen uteplats? Då har du hittat rätt! Bostaden på Fridensborgsvägen 16 är en fantastisk mix av ett rymligt boende samtidigt som det är otroligt kommunikativt och naturnära. Den stora uteplatsen är egen i sitt slag med förlängning ut mot föreningens härliga innergård som har både lekplats, bord och stolar. Direkt när du kliver in i bostaden möts du av stilrena materialval och sociala och öppna ytor. Vardagslyx i form av diskmaskin, tvättmaskin, torktumlare och golvvärme ger bostaden det där lilla extra! Det finns gott om plats för att trivas med hela familjen och många vänner vid både matplats och i vardagsrum. Slår er ner och njut av en kaffe på balkongen, slå dig ner för en film på fredagskvällen eller grilla middagen på uteplatsen samtidigt som du ser ungarna leka på innergården. På några minuter är du vid pendeltåget, bussen avgår precis utanför bostaden och har du tid över på helgen finns här fullt av natur och fritidsaktiviteter. Här finns alla möjligheter för att trivas! Välkommen till Fridensborgsvägen, välkommen hem!

Området:

I Järvastaden bor du naturnära, intill bostadsområdet ligger Igelbäckens naturreservat och Överjärva gård med café och djurhållning. Här ordnas kurser och evenemang för trädgårdsintresserade. I området finns idag två bra matbutiker, en servicebutik, flertalet trevliga restauranger och gym. Mellan husen har man låtit anlägga många gräsytor som skapar känslan av en trädgårdsstad med flera små lekplatser och en stor temalekplats baserad på barnboksfiguren Mulle Meck. Under vintern anlägger man en konstfrusen skridskobana där både barn och vuxna kan glida runt på isen.

Järvastaden är området som satsar på barnfamiljer. Här finns alternativ av både kommunala och privata möjligheter för både barnomsorg och utbildning. 2017 öppnades den nya efterlängtade skolan Raoul Wallenbergskolan Järvastaden, förskola och grundskola för årskurserna F-6. I Nya Ulriksdal finner ni även Ulriksdalsskolan med plats för 900 elever för årskurserna F-9. Skolan är miljöcertifierad och drivs i kommunal regi. I anslutning till skolan ligger Ulriksdalshallen - en nybyggd sporthall som används både i skola och föreningsliv.

Ta en promenad till Råstasjön, en fågelsjö med fina promenad och joggingspår. Under vintern kan man åka skridskor på sjön och under sommaren finns många fina platser för en picknick i gräset intill sjön. För den som söker större utmaning ligger Ursviks motionsgård nära med elljusspår och "norra Stockholms bästa" skidspår på vintern.

Ulriksdals Pendeltågsstation ligger med ca. 5 minuters promenad från lägenheten och tar dig till T-centralen på ca 10 minuter och Arlanda på 27 minuter. Pendeltåget kompletteras med buss 505 och 540 som går från Fridensborgsvägen som tar en till bl.a. Solna Centrum, Bergshamra, Universitetet och Hallonbergen där ni kan byta till röd resp blå tunnelbanelinje och därifrån vidare in mot stan. Till Kista och Solna centrum är det cykelavstånd och du tar dig dit på ca 10 minuter. För den bilburne kommer man enkelt till E18, E4 och E20

Solna är en kommun som växer så det knakar. På promenadavstånd når man Arenastaden med nya nationalarenan Friends Arena och Mall of Scandinavia som har ett enormt utbud av butiker och restauranger med mat från hela världen och prisklasser för alla smaker. Dessutom går snart byggstarten för en ny simhall på Ulriksdals IP som ligger ett stenkast från MOS och framtida planering finns för tunnelbanans gula linje som kommer byggas inom samma område.

Hiss finns
Läs mer hos SkandiaMäklarna Solna