Ta hem motorkåpan och sätt på en SafeCap!

Du hittar mer information och kan beställa din SafeCap på www.safecap.se

Om motorn inte är komplett är den värdelös för tjuven. En ny motorkåpa till en 50 hk Mercury kostar cirka 15 000 kronor. Fattas motorkåpan väljer tjuven en annan motor istället.
SafeCap passar till i stort sett alla fyrtaktsmotorer mellan 25 och 70
hästkrafter. Den passar även till många tvåtaktsmotorer. SafeCap kan användas på motorer där originalkåpan ej överstiger 180 cm inneromkrets.

När du köper en SafeCap så får du två delar; en säkerhetskåpa att sätta över motorn och en väska att bära hem motorkåpan i. Tanken är att du ska lägga motorkåpan upp och ner i väskan och sedan kunna lägga saker inuti motorkåpan som du ändå behöver få med dig hem t.ex fiskegrejer, ekolod, barnleksaker och så vidare. På det sättet blir det enbart en väska med saker som du ändå skulle ha med dig hem. Enkelt och smidigt.

* Tjuvar vill inte ha krångel. De vill stjäla en motor från en båt någonstans och sedan leverera den till köparen. Om tjuven efter att ha klippt, svetsat, sågat och haft allt besvär med att få bort en fastlåst motor från en båt vill han sedan inte börja leta efter passande kåpor. Han väljer naturligtvis någon annan motor istället.
Att tjuven inte har en komplett motor att sälja efter avslutad stöld är det som gör att din motor får vara ifred.

* Den vanligaste invändningen brukar vara att det bara är att stjäla en kåpa från en annan motor. Dock måste man tänka på att det finns en uppsjö av märken, modeller och årsmodeller som gör detta alltför komplicerat och tidsödande för tjuven.

* Att använd godkända och rekommenderade lås och ersätta motorkåpan med en SafeCap gör det mycket svårt för tjuven. Och ju svårare och krångligare för tjuven, desto mer troligt att båt och motor får ligga ifred vid bryggan.
Spara

Logga in för att spara annonsen

Logga in