Mobilsurfare - gå hit istället! mobil.blocket.se

4 475 000 kr

6 rum150 m²
Tomtarea
881 m²
Biarea
120 m²
Byggår
1890
Energiklass
Energiprestanda/år
219 kWh/m²
villa klågerup

Ättehögsvägen 47

Unikt tillfälle att förvärva en mycket trevlig och välskött fastighet, med lantligt läge och fri utsikt över det böljande landskapet! Bostaden är ursprungligen från 1890-talet, men har varsamt renoverats och byggts ut under senare år. Bra förskola och skola (Klågerupskolan, F-9) ligger endast några minuter bort. Perfekt pendlarläge till Lund, Malmö och Köpenhamn.

Boningshuset omfattar 6 rum och kök, om totalt 150 kvm, samt källare (10 kvm). Uthuslänga på 86 kvm, med tvättstuga, uppvärmd kaklad hundavdelning (4 st boxar med utgång till separata rastgårdar), samt förråd, vedskjul och hönshus. Boningshus och uthus binds samman av ett uterum (27 kvm) med skjutbara glasdörrar mot både entré- och trädgårdssida – en utmärkt plats för regniga dagar!

Gammaldags och lummig trädgård på 881 kvm, med gräsmatta och uppvuxna äppel-, bigarrå-, plommon- och körsbärsträd. Här frodas rabarber, vinbär, perenner och köksväxter.

Välkomna till ett boende att bedåras av!

Annons

En mycket trevlig och välskött fastighet, lantligt och naturskönt belägen - med skola och service på kort avstånd!

Ursprungligen är huset från slutet av 1800-talet, men har under senare år både byggts ut och renoverats. Gedigna material har använts, och ambitionen att bevara den gamla känslan i huset märks i allt från de synliga takbjälkarna till de påkostade fönstren och fönsterhakarna. Boarean är 150 kvm, fördelat på 6 rum och kök. 

Till fastigheten hör en uthuslänga på 86 kvm, innehållande tvättstuga, en uppvärmd kaklad hundavdelning med totalt fyra (3+1) hundboxar - var och en med separat utgång till egen rastgård, ett större förråd, ett vedskjul, ett mindre förråd och ett litet hönshus.

Boningshus och uthuslänga binds samman av ett uterum på 27 kvm, med skjutbara dörrar i glas åt både entrésida och trädgård. Uterummet gör det möjligt att gå under tak till tvättstugan, den ger vindskydd till trädgården och det är en utmärkt plats att tillbringa regniga dagar på - för såväl två- som fyrbenta! 

Det är en bostad där det mesta är renoverat och fixat. Fasaden är vitputsad och gavelpanelen rödmålad. En gjuten betongplatta på mark har ersatt det tidigare golvbjälklaget. Yttertaket lades om 2016, då det gamla eternittaket byttes ut mot shingel. Övre plan renoverades 2005–2006, då huset försågs med takkupor mot öster och väster och ett nytt badrum. Entréplanet har renoverats 2013–2019. Samtliga fönster och dörrar på entréplanet är nytillverkade av teak, från Qvesarum (2013–2014). Fönstren är vitmålade av gammal traditionell modell (inner- och ytterbågar). Innerväggarna är putsade och målade, vilket huset mår bäst av – dessutom är det mycket vackert! Väggarna är genomgående målade i en sober och ljust grå nyans (Sand), som ger bostaden lugn och harmoni. Hallar och badrum har stilren grå golvklinker, övriga rum på entréplanet har oljade ekgolv av hög kvalitet. Övre plan har vitlaserat furugolv i allrummet. Bostaden värms upp av en luft-/vattenvärmepump, med vattenburen golvvärme på entréplanet

Läs mer hos Skånska Boställen