Mobilsurfare - gå hit istället! mobil.blocket.se

4 295 000 kr

6 rum159 m²
Tomtarea
1047 m²
Biarea
80 m²
Byggår
1939
Energiklass
Energiprestanda/år
129 kWh/m²
villa Torna Hällestad

Byvägen 10

Välkommen till Torna Hällestad och dess magiska allé som i folkmun kallas ”Paradis Porten” vilken visar vägen fram till Byvägen 10 och detta charmerande trettiotalshus med anrik historia då det huserat både caféverksamhet och charkuteri en gång i tiden. Spåren från detta finner vi på sina ställen i huset vilket i sig överöser dig med känsla och charm. Huset har ett högt läge i byn uppe på krönet av Byvägen. Entréplan huserar kök med matplats, matrum, vardagsrum, tvättstuga och badrum. Köket ligger vänt mot den prunkande trädgården och går i skön 70-tals stil. Vedspisen i köket bidrar till extra mysstämning. Det inbyggda skafferiet tar hand om om diverse ting. Matplatsen i köket används flitigt under veckorna medan matsalen, som rymmer 10–12 personer, dukas upp till helgen. Magiskt ljusinsläpp i detta rum från de stora fönsterpartierna i två väderstreck. Vardagsrummet vetter även det mot den prunkande trädgården samt har fönster i två väderstreck. Den vackra kaminen ger rummet ytterligare karaktär. Från köket når vi baksidan av trädgården där vi finner en paradisisk trädgård med utrymme för både lek, odling och flertalet sittgrupper. Stort dubbelgarage och gott om förvaringsmöjligheter i källare.
På övre plan finns det tre sovrum och ett större rum som kan användas antingen som Master Bedroom eller som vardagsrum. Övre plan har även ett badrum med dusch. I källaren finns gott om utrymme för förvaring och verkstad. Huset i sig erbjuder plats för både familj och vänner men även utrymme för att ostört läsa en bok. Uppställningsplats för två bilar utanför huset. I huset finns sex rum varav fyra kan användas som sovrum.
Lite längre bort på Byvägen ligger Hällestads Lanthandel som är navet i byn med öppet varje dag och restaurang på helgerna som drivs av kökschefen Ola Liljenberg som tidigare jobbat på Grand Hotell ( http://tornahallestadlanthandel.se/ ). Här bor du nära naturen såsom Trollskogens bokskog och på cykelavstånd till badplats vid Tvedöra sandtag. I byn och utanför byn finns flertalet stall för den hästintresserade. Byn i sig är mycket levande och det finns många aktiviteter som man kan delta i. ( http://www.torna-hallestad.se ). Byalaget anordnar festligheter vid Valborg, Midsommar och Nyår. Det finns en kör i byn samt Tolvans café som har söndagsfika samt en bastu för bastuälskaren. Tolvan bjuder även på regelbundna kulturaktiviteter,
tex konserter ( http://www.12an.se/ ).
I närheten ligger två förskolor och byns skola har klasser från Förskoleklass upp till och med tredje klass. Varmt välkommen på visning!

Läs mer hos Bjurfors Lund Väster