Salle hittades övergiven i sin transportbur. Han var då sjuk och behövde veterinärvård. FFK bekostade vård och han blev bra, förutom i ena örat där han fick svampinfektion. Svampen höll sig envist kvar och Salle har sedan dess varit några gånger hos veterinär och fått örat opererat. Salle är född ca 2013. Han vill gärna komma till ett hem med kattkompisar, men han kan också vara ensamkatt om han kommer till ett hem där någon är hemma mycket. Han är lite blyg i början för människor men tinar snabbt upp. Salle är van vid att gå ute, han får därför gärna komma till ett hem där han har möjlighet att gå ut under kontrollerade former. Det här är en mycket snäll katt som verkligen behöver ett kärleksfullt föralltidhem.

Eftersom Salle behöver en invänjningsperiod i det nya hemmet för att få lugn och ro och finna sig väl till rätta är det lämpligt med ett hem som har mycket tid för honom och kan ge honom uppmärksamhet och kärlek i mängder!

Salle har en del medicinska problem som ska diskuteras med FFK före adoption. Det gäller bland annat specialfoder.

Salle är kastrerad, id-märkt, vaccinerad och ohyrebehandlad. FFK tar ut en adoptionsavgift för att täcka veterinärkostnaderna för katter som adopteras. Avgiften för Salle är 1 250 kr och täcker dessa kostnader.

Obs! Ingen rökning inomhus. Inga småbarn. Stabilt liv och ekonomi är önskvärt. Hemmet ska vara rent och städat utan starka rengöringsmedel. Skriv till oss och berätta om dig själv.