En gammaldags tungdykarhjälm samt handpump säljes. Detta är speciella dykerihistoriska föremål som tillhörde min far. Jag har försökt beskriva dem så bra som möjligt utifrån den information jag tidigare fått från min far och som jag själv har hittat. Eftersom jag är lekman på området kan jag dock inte ge några garantier avseende tillverkare, skick osv.

Observera att det inte går att dyka med de här föremålen längre utan att de ska betraktas som samlarobjekt. De har bruks- och åldersslitage och är inte funktionstestade.

Dykarhjälm (Bild 1-4)
Fin gammal 4-bultars tungdykarhjälm. Det är med stor sannolikhet en Emil Carlsson & son men plåten, där tillverkarens namn är ingraverat, är svår att tyda (välanvänd). Märkningen sitter dock på samma ställe som på Emil Carlsson hjälmar och all info jag har hittat tyder på att det är denna tillverkare. Hjälmen har stått som prydnadsföremål under många år.
Pris: 55 000 kr

Dykarpump Emil Carlsson & son (Bild 5-6)
Mycket speciell handpump där det syns tydligt att det är en Emil Carlsson & son (se bild). Den ser ut att vara komplett, men som syns på fotot har den blivit märkt med sprayfärg.
Pris: 14 000 kr

Paketpris för hjälm+pump 65 000 kr
Skambud eller byteserbjudanden undanbedes

Vid seriöst intresse är du välkommen att kontakta mig för fler bilder!

-

Sökord:
Emil Carlsson, dykarhjälm, dykhjälm, dykpump, dykarpump, dykeriföremål, dykutrustning, dykarutrustning, tungdykarutrustning.
Antique diving equipment, diving helmet, diving pump
Spara

Logga in för att spara annonsen

Logga in