Ines är en före detta tnr-katt som levt ute förvildad, men kastrerad, i Malmö i sex år. Hon bodde först i Pildammsparken, försvann och återfanns av FFK i ett annat område där vi matar katter. Vi kan inte låta Ines bo ute längre och därför söker vi ett hem till henne. Hon är dock mycket rädd för människor och behöver en längre tid av socialisering. Vi söker därför ett hem som är tryggt och lugnt och kan fortsätta socialiseringen av henne. Du måste ha god erfarenhet av skygga katter eftersom Ines är en extremt trögtämjd katt.

Är du intresserad av att adoptera Ines så kan du börja som stödhem. Stödhem står för mat och kattströ och har förtur till adoption. Förutsättningen är dock att du jobbar på att få henne att bli trygg och bekväm i ditt hem. Eftersom Ines inte går att klappa eller bära är det viktigt att du är beredd på en mycket lång socialiseringsprocess med henne. Det innebär att du lägger mycket tid och uppmärksamhet på henne, lär henne leka, äta ur handen, sitta nära dig och så småningom låta sig klappas och gosas med.

Är du intresserad av att adoptera Ines så kan du börja som stödhem. Stödhem står för mat och kattströ och har förtur till adoption. Förutsättningen är dock att du jobbar på att få katten att bli trygg och bekväm i ditt hem. Råd och stöd fås från FFK.

Ines är kastrerad, vaccinerad och id-märkt. Hon är fullt frisk. FFK tar ut en adoptionsavgift för att täcka veterinärkostnaderna för katter som adopteras. Avgiften för Ines är 1 450 kr. Ines har en gällande försäkring som kan tas över vid adoption.

Obs! Ingen rökning inomhus. Inga småbarn. Stabilt liv och ekonomi är önskvärt. Hemmet ska vara rent och städat utan starka rengöringsmedel. Ingen utevistelse. Skriv till oss och berätta om dig själv.