Julpynta med hänsyn till miljön

Dansa in julen med stil

Gå ut i naturen eller titta in i skafferiet - där hittar du det mesta du behöver för att pynta granen!

Vilket är bäst - plastgran eller äkta?

Enligt Naturskyddsföreningen är plastgranen en enorm miljöbov om man räknar in produktion, transporter samt mängden giftiga kemikalier vid nedbrytning och förbränning. Väljer man att köpa en äkta gran ska man kolla efter KRAV-märkning för att göra det absolut bästa valet. Vi rekommenderar också att följa FHM:s rekommendationer när det kommer till fysiska köp.

Du kan läsa mer om granar på Naturskyddsföreningens hemsida.

Dekorera granen med naturliga saker

I många år har dekorationerna till våra julgranar tagit upp stora sektioner i butikerna. Det har finns allt från klassiska kulor till allsköns figurer som flamingos. Men att varje år köpa nytt är inte hållbart varken för miljön eller plånboken. Använd istället det du redan har eller ta till naturens underbara förråd av dekorationer.

Till julgranen kan du skapa girlanger med rönnbär eller popcorn på tråd, torkade apelsinskivor eller dekorerade pepparkakor. Använd figurer skapade av halm och sådant som du redan har eller har ärvt.

Du kan också köpa begagnade dekorationer om du vill ha den klassiska julkulan eller sälja av de dekorationer du tröttnat på så får någon annan möjligheten till en fin och hållbar jul!

Visa oss din julgran

Fota din hållbara julgran och publicera på Instagram och tagga bilden med #blocket så kan ni inspirera fler med era idéer.

Redo att köpa begagnade dekorationer?

Schibsted logo
Blocket är en del av Schibsted.
Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen.Läs mer