Widebody-version med 717 hästkrafter

Hela familjen får plats i en fabriksny bil med fyra dörrar – och 717 hk under huven. Nu kommer praktiska Dodge Charger SRT Hellcat i en uppdaterad Widebody-version. Dodge hävdar att det är världens snabbaste massproducerade sedan med en toppfart på 315 km/h.

Dodge Charger SRT Hellcat är en av bilarna som erbjuder mest hästkrafter för pengarna på den svenska marknaden. Hela 717 hk kommer från hemi-V8:an på 717 hk som har mekanisk kompressor  och är på 6,2 liter. Ja, ni hör direkt att det inte är en bonus-bil i det svenska skattesystemet. Men när så många hästkrafter inte kostar mer än drygt 900 000 kr spelar det kanske inte så stor roll.

Nu visar dessutom Dodge upp Charger i en ny härlig Widebody-version. Bilen har fått nya fetare stötfångare, rejält bredare kaross och förstös fetare däck och fälgar. Dessutom riktigt feta Brembo-bromsar om du skulle behöva stanna bilen.

När det gäller toppfarten, 315 km/h, så hävdar Dodge att bilen är världens snabbaste masstillverkade sedan. Bilar som Alpina B5 och Bentley Flying Spur går lite snabbare, men det är en tolkningsfråga om de är massproducerade.

Accelerationen är heller inte dum, 0-100 går på 3,6 sekunder. Stående kvartsmilen ska bilen klara under 11 sekunder i standardskick.

Bilen har även fått en interiör översyn med nya klädslar med mera.

Sök bland bilartiklar