Tuppluren som kostar fyra miljoner

Att somna bakom ratten på din bil kan bli dyrbart. Fråga bara den här 20-årige mannen. När han vaknade upp bakom ratten fick han sitt livs chock: Han hade orsakat skador för fyra miljoner kronor genom att köra på fyra Ferrari-bilar.

Lin Chin-hsiang är en av Taiwans mest olyckliga unga män just nu. Den unge mannen bor tillsammans med sin ensamstående mamma och jobbar hårt för att få familjens ekonomi att gå ihop. För några år sedan dog hans pappa i en svår sjukdom, uppger BBC. Lin jobbar för det mesta extra i familjens affär som säljer guldpapperspengar och rökelse.
Han jobbar även nattskift i en grillrestaurant och efter att ha slutat kl tre i söndags morse begav han sig hemåt. När han kom hem mådde hans mamma dåligt och han var tvungen att hjälpa henne med leveranser av rökelse till ett tempel.
Eftersom han var så utarbetad somnade han vid ratten i familjens Mitsubishi. Det blev hans livs dyraste tupplur. När han somnade kraschade bilen med tre olika Ferraribilar som fick väldigt svåra skador.  Totalt bedöms skadorna uppgå till fyra miljoner kronor.
– Jag tänkte, åh nej, nu har jag hamna i en stor röra. Jag var verkligen orolig för att sätta min mamma i problem och behöva betala så mycket pengar. Jag ville hjälpa henne, men gjorde bara saker värre, säger Lin Chin-hsiang till BBC.
Efter att medier i Taiwan börjat skriva om olyckan har ett stort antal människor hört av sig och vill donera pengar för att hjälpa honom att betala för reparationerna. Hittills har över 200 000 kronor samlats in, vilket i alla fall är en början.
– Jag är verkligen tacksam till alla som vill hjälpa mig.
Sociala medier-användare i Taiwan har också startat en kampanj för att Ferrari-ägarna ska dra tillbaka sina krav. Det har de hittills vägrat att göra.
– Jag har jobbat hårt för att ha råd att köpa bilen och vill bli kompenserad för skadorna, säger en av ägarna.
Dock ska Lin få ta skulden på avbetalning, men med den lön han har kommer det att ta 28 år att betala av skadorna.
– Jag är verkligen ledsen att det hände, det var inte med flit. Även om det kommer att ta lång tid ska jag betala, för jag begick ett fel.

Sök bland bilartiklar