Superb Scout - Skodan som alltid är redo

Ni har redan fått smygkolla på läckta bilder. Men nu är nya Skoda Superb helt officiell.  Scout-versionen kan säkert knapra en del försäljning från både Volvo och Volkswagen.

Skoda visade i dag upp såväl den faceliftade versionen av Superb som två nya versioner; Sportline och Scout.

Om vi börjar med Sportline så är det som namnet antyder en sportigare version av den stora familjbilen. Bilen är rejält uppiffad i exteriört med svarta detaljer som grill, lister och detaljer. Den får också feta lättmetallfälgar på 18 tum. Invändigt är det sportstolar som håller dig fast som i ett skruvstäd när du drar på genom kurvorna med tvåliters TSI-turbon på 272 hästkrafter. Men det går även att få den klenaste snåldieseln på 120 hästkrafter i Sportline-utförande.

För svenskt vidkommande kommer säkert den nya fyrhjulsdrivna skogsmulleversionen Scout att bli en storsäljare. Det handlar om en 15 mm höjd version med extra plast och hasplåtar för att göra den tåligare i terrängen. Bilen har fyrhjulsdrift och finns med diesel på 190 hästkrafter eller den starka bensinaren på 272 hästkrafter.

Skoda skryter om att lastutrymmet är det bästa i klassen, 660 liter med uppfällt bagage och hela 1950 liter när sätet fällts ner. Ett alternativ att fundera över för den som har besvärlig väg sista biten till semesterstugan.

Sök bland bilartiklar