Köpte Lamborghini för 2,3 milj - utan att ha körkort

Svenske Youtubern Joakim ”Jocke” Lundell har inte ens körkort. Ändå har han nyligen köpt en Lamborghini Huracán för 2,3 miljoner kronor. – Du har ju inte ens börjat med teorin än, säger frun Jonna Lundell i nya avsnittet av ”Jocke & Jonna”.

Youtube-och Dplay-kändisarna och Joakim Lundell och Jonna Lundell har en av Sveriges största Youtube-kanaler och numera en egen Reality-såpa i Kanal 5 som heter ”Familjen Lundell”.

”Jocke” har inte ens körkort men framgångarna på Youtube och i tv har gjort att han har en väl tilltagen ekonomi. Förra året drog paret in över 11 miljoner kronor till Jockes och Jonnas bolag och de gjorde en vinst på 2,3 miljoner kronor. Nu har Jocke använt vinsten till ett riktigt lyxköp: En Lamborghini Huracán Cabriolet står hemma på garageuppfarten i Norrköping sedan ett par månader.

– Jag känner ju mer motivation att ta körkortet om det står en Lamborghini på parkeringen än en Volvo 240, säger han till Aftonbladet.

Frun Jonna är dock inte alltför imponerad över att hennes make nu spenderar ännu mer pengar på att bygga om Lamborghinin med specialavgasrör och matt foliering. Det nya avgasröret kostade 70 000 kr.

– Tänk om du kunde lägga lika mycket fokus på ditt körkort kanske. Du har inte ens börjat med teorin, säger hon i senaste avsnittet av parets tv-serie.

Lamborghinin har 610 hk och toppar 324 km/h, krafter som kan vara farliga för en person som övningskör och inte har vana av att köra bil. Men Jocke håller inte med om att V10-monstret skulle vara svårkört.

– Jag skulle säga att det är lättare att en köra en Lamborghini än en vanlig personbil, den ligger verkligen bra på vägen. Den drar inte åt något håll, jag tycker den är skönare att köra, säger han till Aftonbladet.

Hustrun Jonna har däremot körkort och kör inte heller i någon dålig bil. Hon rattar en BMW X6 av nyare årsmodell.

Sök bland bilartiklar