GW Perssons nya drömbil

Professorn och författaren Leif GW Persson gillar att unna sig fina bilar. Hans senaste köp: En Lexus LS500 hybrid med enormt baksäte. Trots sin storlek är det en ganska miljövänlig hybrid.

Leif GW Persson, 73, är en av Sveriges mest framgångsrika författare och tv-profiler, både mätt i popularitet och inkomster. Sista månaderna har hans nya program ”Brottsjournalen” gjort succé i TV4 med 700 000 tittare varje tisdag.

Förutom att polisprofessorn har goda intäkter från sitt dagliga värv vid skrivmaskinen och framför tv-kamerorna har han gjort sig känd som en duktig investerare på börsen. Dessutom har han nyligen lanserat sitt eget vin.

En del av inkomsterna har GW Persson valt att investera i konst – och även relativt fina bilar.

– Tja, till vardags lever jag väl ungefär som alla andra, men vill jag verkligen ha något så köper jag ju det. Jag blev till exempel väldigt förtjust i en tavla som kostade en halv miljon, och då köpte jag den. Och så tycker jag om att dricka riktigt gott vin, så det får kosta, har han sagt till Svensk Damtidning.

Professorns nya bil kostade också en slant, närmare bestämt över en miljon kronor. Bilen är en Lexus LS 500 H av senaste årsmodell. En hybridlimousine i absoluta lyxklassen med 359 hästkrafter och fyrhjulsdrift.

I baksätet på nya Lexusen kan Leif GW sträcka ut rejält och vila sina ben. Baksätet är utrustat med Ottoman-stolar som går att fälla ner i ett viloläge. Dessutom finns det inbyggd massage.

Lexus i Sverige räknar inte med att sälja mer än 25 bilar av modellen i år. I testerna har den diskreta lyxbilen hyllats av en enig journalistkår. Det enda som har irriterat är växellådan som kan kännas lite surrig under hård acceleration.

Sök bland bilartiklar