Hej, här kan du läsa om vad som är nytt på Blocket!

Det är kul att kunna välkomna er användare till "nya" Blocket. Här kan du läsa mer om vad som är nytt och vilka förändringar vi har gjort. Mycket är precis som förut men det finns också en hel del nyheter. Känn dig precis som hemma!

Varför har vi gjort om?

Blocket har funnits sedan 1996, och precis som hemma behöver man göra om och uppdatera inredningen då och då! Mest har vi ändrat saker ”under huven”, sånt som kanske inte syns så mycket men som behövde göras för att Blocket ska kunna fortsätta fungera bra. Men vi har också passat på att fräscha till utseendet och gjort en del förändringar för att göra Blocket ännu bättre. Den nya tekniken ”under huven” gör att det också kommer att vara enklare att lansera fler nya saker och funktioner på sajten framöver. Det känns jättebra!


Blockets startsida från 1996 till nu

Vad är det som är nytt?

Det är du som surfar med dator eller surfplatta som ser vår nya webbplats. Det mesta kommer nog att kännas bekant, men några grejer har vässats till för att funka bättre:

✔ Ny startsida – där du kan söka direkt
Sverigekartan är borta och nu kan du söka direkt efter det du letar efter. I framtiden kommer vi också att kunna anpassa startsidan mer efter dig och det du brukar söka efter. Du får ett personligare Blocket!

✔ Smidigare sök med automatiska sökförslag
Börja skriva i sökrutan så får du nu upp automatiska sökförslag. Det gör det enklare att hitta rätt! Vi har också ändrat ordningen lite i sök och filtrering för att lyfta fram det som används mest och oftast av er användare.

✔ Uppdaterad design – mjukare, rundare och mer färg
Designen har uppdaterats och vi använder lite nya färger, typsnitt och illustrationer. Vi har målat om och fräschat till kan man säga. Hoppas att du gillar det!

✔ Sortera annonserna som du vill
En kanske lite otippad, men väldigt efterfrågad funktion från er användare har varit att kunna filtrera annonser inte bara på senaste och lägst pris utan också på äldsta och dyraste. Nu kan man det på Blocket.

✔ Bättre koll på bevakningar
I den nya menyn kan du direkt se om det kommit in något nytt på dina bevakningar. Du får ännu bättre koll.

✔ Fler bilder i dina annonser utan extra kostnad
Nu kan du lägga in flera bilder i dina annonser utan att det kostar något extra. Det var på tiden! Upp till 6 bilder kan du lägga in i en annons.


Vi vill gärna veta vad du tycker!

Vi vill gärna ha feedback från er för att kunna göra ett så bra Blocket som möjligt. Vad är bäst och vad funkar inte så bra? Kom med ris, ros och kommentarer. Tack på förhand.
Hjälp oss göra Blocket bättre

Vanliga frågor?

Hur gör jag för att välja flera län eller kommuner samtidigt?
Just nu går det inte tyvärr. Men vi kommer snart ordna så att du kan välja flera områden igen. Vi ber att få återkomma i frågan! En grej du kan göra nu är att välja Angränsande län också för att bredda sökningen. Välj län och välj sen +Angränsande län i listan.

Vad betyder automatiska sökförslag?
Det betyder att det räcker med att börja skriva in de första bokstäverna i din sökning så kommer det upp förslag på sökord. Det ger en snabbare och smidigare sökning.

Hur ändrar jag en bevakning?
Gör en ny bevakning och radera och släng den gamla. Fixat!

Jag saknar Sverigekartan. Kommer den tillbaka?
Tyvärr inte. Nu kan du söka direkt efter det du letar efter istället. Du slipper ett steg i processen helt enkelt. Men vi kommer alltid ha annonser från hela Sverige så klart!

Vad är ert bästa söktips?
Att testa att söka i angränsande län. Den funktionen gillar vi! Det är alltid smart att söka större. Och att växla mellan att sortera på Senaste annonserna och dom Äldsta annonserna i en kategori, då kan man hitta mycket intressant.Schibsted logo
Blocket är en del av Schibsted.
Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen.Läs mer