Gå direkt till innehållet
Inlagd: 8 nov. 08:28
Kampanj Wasaugnen
49 800 kr
Beskrivning
Wasaugnen skiljer sig från den traditionella kakelugnen, från braskaminen och från den öppna spisen. Den slår dem alla när det gäller förmågan att effektivt lagra och ge värme. När man jämför olika eldstäders effektivitet, brukar man tala om deras verkningsgrad, dvs hur mycket värme du får ut av en viss mängd bränsle. Väljer du en öppen spis får du utan tvekan många sköna stunder framför brasan, men verkningsgraden når sällan över 10 % och när elden slocknat, är även den sköna värmen borta. Kakelugnen är klart bättre. Den är konstruerad så att rökgaserna måste passera genom kakelugnens långa kanalsystem. Härigenom värms hela kakelugnen upp och behåller sedan värmen under lång tid. Avsvalningstiden för en kakelugn är 8-10 timmar och verkningsgraden i bästa fall 60 %. Samma verkningsgrad kan även en modern braskamin nå upp till men den saknar förmågan att lagra värmen. Med Wasaugnen får du en miljövänlig, effektiv och ekonomisk värmekälla med en betydligt högre verkningsgrad. Den kan t.o.m. installeras som huvudvärmekälla om du bor i en normalstor välisolerad villa, för den är lika effektiv som en vältrimmad oljepanna. Fast vackrare att se på och lyssna till. WASAUGNENS HISTORIA Wasaugnen är ett exempel på produktutveckling på hög nivå, där gamla, väl beprövade hantverksmetoder tagits till vara. Utseendemässigt har den anor från 1700-talet, och är en vidareutveckling av den vitslammade värmelagringsugn som då ofta fanns i svenska torp och bondgårdar. Wasaugnen är byggd invändigt efter samma principer som kakelugnen, med rökgaskanaler som löper upp och ner i ugnskroppen. Den patenterade förbränningstekniken, som utvecklats och testas i samråd med Institutionen för värme- och ugnsteknik på Tekniska Högskolan i Stockholm gör Wasaugnen till en suverän värmekälla.DIREKTVÄRME Ugnen tar även tillvara rumsluften och ger direktvärme redan efter 10-15 minuters eldning. Detta tack vare den speciella värmeväxlare som Wasaugnen är ensam om att ha på marknaden. Genom naturligt självdrag tas rumsluften in genom en öppning i sockeln, värms upp i värmeväxlaren, och släpps ut genom den övre ugnsluckan ca 100 C varm. Wasaugnen har inga störande fläktar och är helt oberoende av elström. Om företaget Västerås Kakelugnsmakeri AB är ett välrenomerat och känt företag inom branschen som specialiserat sig på antika och moderna kakelugnar. Om du behöver hjälp med tätning eller montering av skorsten, uppsågning , frisläggning och fundament i samband med nymontage hjälper vi självklart till med detta. vi monterar i hela Sverige såklart. Mejla eller ring Västerås Kakelugnsmakeri info@vkam.se 076-797 90 11
Om företaget
Västerås Kakelugnsmakeri AB är ett välrenomerat och känt företag inom branschen som specialiserat sig på antika och moderna kakelugnar. Om du behöver hjälp med tätning eller montering av skorsten, uppsågning , frisläggning och fundament i samband med nymontage hjälper vi självklart till med detta.
Säljes av
Västerås Kakelugnsmakeri
Trygg affär
Betala av säkerhetsskäl aldrig in pengar på privata bankkonton! De gånger som bedrägerier inträffar är det alltid när pengar skall sättas in på privata bankkonton. Använd istället Blocketpaketet.