Gå direkt till innehållet
Inlagd: igår 11:28

Violin/fiol, Gustaf Fjaestad Arvika 1935

Beskrivning
En unik och mycket vacker välbevarad fiol med handskriven etikett av Gustaf Fjaestad, med ett värderingsintyg utfärdat av violinbyggarmästare Sebastian Skarp i Stockholm 2012. Fiolen ,som anses vara äkta, är ett lättspelat och välklingande instrument med både lock och botten gjorda i ett stycke. Totallängden är 59.2 cm och corpusmåtten är 36,2 cm, 16,5 cm, 11,1 cm och 20,5 cm. Instrumentet är ganska ljust lackerat och enligt instrumentmakares bedömning är lacken, och utformningen av snäckan med sin inskärning av sidorna, typisk för Gustaf Fjaestads sätt att arbeta. Den är översedd av Anders Norudde, som bland annat försett den med nytt stall och ljudpinne, och hyvlat greppbrädan. Den är också strängad med Pirastros mycket mjuka och populära sträng Wondertone. Ett härligt instrument värt att provspela! Har du tillgång till Skype så kan vi visa den från alla kanter och håll på din egen dator, eller vill du hellre ha fler bilder på den, så ringer eller mailar du bara till oss, så fixar vi det. Sebastian Skarp, som också är professionell värderingsman åt Stockholms Handelskammare sätter sina värderingar i förhållande till marknaden och inte till försäkringsvärdet, och den här fiolen har han värderat till 40.000:- kr för åtta år sedan. Kom gärna hit och se den och provspela och tycker du om den så förhandlar vi om priset. Fiolen har tidigare ägts av en medlem i Folkoperan och efter det spelats flitigt så den har inte legat i "träda!" ! Vi har också ett stort urval av bra stråkar, varav en hel del signerade som håller hög klass, strängar, etuier, axelstöd och allt du kan behöva i det dagliga spelandet, så det lönar sig att besöka oss på Trumvägen (!) i Skoghall. Gå in på hammarostrak.se och kika. Skulle det vara något du behöver men som vi inte har, ordnar vi det vanligtvis inom några dygn. Alla sorters stråkinstrument kan man också få reparerade här hos oss. Maila eller ring oss gärna på 054 519441.
Säljes av
Hammarö Stråk och MusikService
Hammarö Stråk och MusikServiceBesök vår butikssidahammarostrak.se/
Trygg affär
Gör affären tryggare med hjälp av våra betal- och avtalstjänster. De ger säkrare köp för både säljare och köpare. Ska du skicka pengar eller varor? Testa Blocketpaketet - Då identifierar sig både säljare och köpare med BankID. Tryggt för båda parter!
Hammarö Stråk och MusikService
Hammarö Stråk och MusikService tillhandahåller stråk- och stränginstrument, köper och säljer och reparerar. Hos oss kan både fritids- och yrkesmusiker också få alla sorters tillbehör man kan behöva för sitt spelande - strängar, stråkar, etuier, harts och sordiner m.m. Och kvalitets-instrument i alla prisklasser, som också passar alla elever som redan kommit en bra bit på väg! Välkomna hit!
Mer information hittar du på http://hammarostrak.se/

Fler annonser från Hammarö Stråk och MusikService

Schibsted logo
Blocket är en del av Schibsted.
Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen.Läs mer