Gå direkt till innehållet
Inlagd: 18 nov. 13:32
Tiara 2900 Coronet (2007)
799 000 kr
Fakta
Längd
8,59 meter
Beskrivning
Båtens fördelar i korthet: - En amerikansk cocktail cruiser i sitt esse - Bredd, tyngd och exklusiva detaljer ger yachtkänsla i nätt skala - Dubbla, axeldrivna motorer med 750hk, goda för 40 knop - Mycket välvårdad och endast ca 365 gångtimmar Se videogenomgången av båten här:
 https://youtu.be/Xd1_M72kyeQ Tiara Yachts är en amerikansk båt/yachttillverkare i storlekarna 30-55 fot. Generellt är de kända för sina högkvalitativa båtar med hög detaljfinish som är gjorda för att även kunna klara i riktigt krabb sjö. Modellen 2900 Coronet är en av deras tidlösa klassiker, som förvisso må vara en av deras minstingar men med sjöegenskaper och detaljkvalitet hämtad direkt från sina större modellsyskon. 2900 Coronet's sittbrunn är uppdelad i två delar, den ena är ett stort akterdäck som kan anpassas efter dagens plan oavsett om det är solbadning, vatten, fiske, brygghäng eller lunchbjudningar som står på agendan så finns möjligheten för det här. Den andra är en upphöjd L-soffa i nära anslutning till en wetbar och en färskvattenkran, där passagerarna sitter nära föraren som möjliggör samtalande även under färd. I förarplatsen sitter du nästintill royalt med all båtens instrumentering framför dig och bakom en hög vindruta med en förlängd bimini för väderskydd vid behov. Eftersom att det är en axelbåt med separat växel-/gasreglage har du 4 guldfärgade spakar att bemästra - och när du väl fått in snitsen, är det stor risk att all annan typ av gasreglage känns rätt beige. I förpiken finns möjlighet för att ta en eftermiddagsnap eller att stanna över för natten efter restaurangbesöket och intill finns en diskho med micro och ett separat WC-utrymme med spoltoalett. Det här exemplaret är bl.a utrustat med ankarspel i fören, GPS med ekolod, svarta salongsmattor, micro, kyl, antenner, aktersoffor med massor mer. Motorerna är ett dubbelmontage av Crusader Captains Choice 6.0 MPI med 375hk som via axeln och de effektiva, fyrbladiga bronspropellrarna kan driva båten i upp till 40 knop med en behaglig marschfart på 24 knop och en ekonomifart på 8 knop. Sammanfattningsvis så är Tiara 2900 Coronet en amerikansk cocktail cruiser i sitt esse. Den är för dig/er som är bekväma med att få beundrande blickar/komplimanger - och skulle kunna tänka er att bjuda ut vännerna för en dry martini eller aperol spritz till sjöss! Båten säljs på uppdrag och visas efter tidsbokning. För fler bilder/info och/eller en komplett utrustningslista utöver den redan länkade filmen, kontakta Philip. Med reservation för felskrivningar i annonsen.
Trygg affär
Kontrollera båtens ägarhistorik och ägarförbehåll innan köp. Om båten finns på annan ort eller säljaren kräver handpenning innan visning. Be att få skicka ett ombud för att se båten, eller hänvisa till att du är beredd att bekosta en resa för att se båten.