Gå direkt till innehållet
Inlagd: i fredags 09:37

MYS-registrerad veteranbåt av CG Petterson

280 000 kr
Fakta
Längd
10,2 meter
Beskrivning
Året var 1928. C G Pettersson ritade och B. Påhlssons båtvarv i Råå byggde henne. Beställare var Harry Lindberg, dåvarande sekreterare i KSSS. Han ville ha en båt som kunde ta honom och familjen ut i alla väder och till alla vatten. Det blev en ketchriggad högsjögående snipa med ett av generationer beprövat fiskebåtsskrov och med spant och bord i ek. Givetvis valde CG att lägga däcket i oregon pine och att bygga inredningen i ek och mahogny. Snyggt! Måtten är ca 10,2 m x 3,4 m, vikten ca 6 ton och hon far med motor fram i behagliga 6-8 knop. Segel kompletterar motorn. Som snipa länsar hon utmärkt. I övriga vindar seglar man om man är på humör eller i nöd. Att kunna segla i nöd är säkert en av flera orsaker till att Harry först döpte henne till SÄKER. Numera heter hon sedan gammalt ABU MARKUB (fågeln Träskostork eller ungefär Fader Båt på arabiska). Jag har ägt henne sedan 1995. Under de första 15 åren totalrenoverade jag henne, dock utan att ändra på stil eller utseende. Det som tiden tärt har jag bytt ut, underhållit eller reparerat. Därför har det blivit nya bord delvis över och helt under vattenlinjen och ett helt nytt däck. Dessutom har jag lagt till komfort. Bl.a. en Volvo Penta TMD 31 från 1996, ett pentry med keramikhäll (går på diesel), kylbox, ny eldragning med ny elcentral, nya segel, färskvattentank i rostfritt stål, WC med tank, uppvärmning med Eberspächer (går också på diesel) mm. Hon är registrerad i MYS Historic och är hållen i skick som den bruksbåt hon är. En utförlig artikel finns i Klassiska båtar 4/2012. Jag skickar gärna kopia. Jag och är den sjätte ägaren har nu åldern inne för att lämna henne vidare. Hon ligger nu (i april 2021) vinterupplagd på varv i Stockholmsområdet och visas efter överenskommelse. Inga skambud. Är du seriös har du en god uppfattning om värdet. Priset är därför 280 000 kr eller högstbjudande.
Säljes av
Kalju
Nyhet! Köp tryggt med Blocketbetalning
  • Både köpare och säljare identifierar sig med BankID
  • Välj hur du vill betala - direktbetalning, kostnadsfri faktura eller delbetalning
  • Säljaren får pengar direkt till sitt konto
Vill du betala med faktura eller lån?
Vår betalpartner Rocker erbjuder bland annat faktura och lån som betalsätt i Blocketbetalning. Om du är intresserad, se vilket belopp du kan handla för genom att kolla ditt kreditutrymme.
Köpekontrakt
  • 14 dagars kostnadsfri försäkring från If Läs mer
  • Signera tryggt med BankID
  • Godkänt av branschen
Contract illustration
Trygg affär
Kontrollera båtens ägarhistorik och ägarförbehåll innan köp. Om båten finns på annan ort eller säljaren kräver handpenning innan visning, be att få skicka ett ombud för att se båten, eller hänvisa till att du är beredd att bekosta en resa för att se båten.
Skriv kontrakt!

Andra har även tittat på

Schibsted logo
Blocket är en del av Schibsted.
Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen.Läs mer