Gå direkt till innehållet
Inlagd: i söndags 12:43
Frostskyddskabel 2-60M komplett kit
543 kr
Beskrivning
Frostskyddskabel 2-60 M komplett kit Denna Frostskyddskabel är en anslutningsklar värmekabel för frostskydd av vattenrör. Kabeln kan installeras antingen inuti eller utanpå röret. Den självbegränsande kabeln levereras i färdiga längder från 2 meter till 60 meter. Anslutningssladd på 1,5 meter ingår, liksom stickpropp, varningsskylt och bruksanvisning. Allt i en transportvänlig kartong. Frostskydd av rör används i utrymmen som inte har uppvärmning eller som har tendens att frysa under vintertid. Frostskyddskabeln skyddar vattenledningar i sommarstugor, brunnar, arbetsbodar, ladugårdar, stall, kallgarage, torpargrund och andra utrymmen eller anläggningar. Den är helt fri från PVC och bly, därmed det bästa alternativet ur miljösynpunkt. Godkänd för både utvändig och invändig förläggning på rör. Kabeln är självbegränsande och reglerar automatiskt effekten efter omgivningens temperatur. Den avger något mer effekt vid invändig förläggning jämfört med utvändig och klarar att frostskydda rör upp till 50 mm vid -25°C, förutsatt att röret förses med minst 30 mm isolering eller är nedgrävd i mark minst 50 cm. Vid invändig förläggning används vattentät genomföring (Art nr. 8935000) som beställs separat. Effekt: 10W/m vid +5°C på metallrör. Kabeln skall oberoende av längd alltid anslutas till 230 V och skyddas av jordfelsbrytare 30 mA. Den har en homogen självbegränsande kärna för bästa värmeledning. Heltäckande jordfläta för bästa elektriska skydd och utmärkta installationsegenskaper. Stickpropp IP44 samt 2 meter anslutningskabel. Godkänd av Semko för förläggning i trycksatta dricksvattenledningar. Om kabeln är ständigt inkopplad, avger den alltid effekt. Sommartid blir det en förhöjd vattentemperatur i röret. Vid stillastående vatten normalt 30-40°C. Om lägre temperatur önskas, samt lägre energikostnad erfordras, bör termostat inkopplas. Om fast montage erfordras, kontakta elinstallatör. Vi har värmekabel som vi säljer på lösmeter eller färdiga isolerade slangar med värmekabel snabba leveranser till hela Sverige!
vvsbutiken.nu
För Proffs & Hemmafixare! VVSbutiken.nu ser till att du får all hjälp med VVS & BYGG! Skall du lägga golvvärme eller vill du ha nytt värmesystem eller har centraldammsugaren eller blandaren gått sönder vi har det mesta av produkter och reservdelar i våran webbutik och det vi inte har tar vi gärna fram ett pris på åt dig om du tar kontakt med oss!
Mer information hittar du på http://www.vvsbutiken.nu/
Blockets tips för trygg affär
Betala av säkerhetsskäl aldrig in pengar på privata bankkonton! De gånger som bedrägerier inträffar är det alltid när pengar skall sättas in på privata bankkonton. Använd istället Blocketpaketet.