Gå direkt till innehållet
Inlagd: 8 mars 16:50

Canon EF 16-35/2,8 L III USM

14 990 kr
Beskrivning
Canon EF 16-35/2,8 L USM III I fint skick, inkl motljusskydd. Canons EF 16-35/2,8 är ingen nyhet i sig. Den har redan funnits i 15 år och två varianter - där båda två räknats till de absolut bästa vidvinkelzoomarna på marknaden. Men kraven som ställs ökar efterhand. Nyare kamerahus med fullformatssensor, extremt hög upplösning och snabba fokussystem kräver ytterligare lite bättre objektivprestanda för att komma helt till sin rätt. Därför har man tagit fram en helt nydesignad 16-35/2,8 där man förfinat konstruktionen och även inkorporerat en del nya teknologier för att riktigt optimera prestandan. En ljusstark, raktecknande vidvinkelzoom kan användas till allt från landskapsbilder till arkitektur och interiör, likväl som till mingelbilder, gatufotografi och extremsport. Asfäriska och lågspridande element Canon EF 16-35/2,8 L USM III har totalt tre stycken asfäriska element. Två gjutna och ett slipat. Dessa minskar graden av sfärisk aberration. Två stycken element i ultralågspridande UD-glas minskar graden av kromatisk aberration. Sammantaget bidrar dessa linser till skarp och precis teckning av motivet från bildens centrum ut i periferin av bildformatet, tillsammans med korrekt färgåtergivning. Antireflexbehandling ASC och SWC Båda dessa teknologier syftar till att minska skillnaden i brytningsindex när ljuset går från luften in i glaslinsen. Den stora skillnaden i brytningsindex mellan luft och glas bidrar till att en stor del av ljuset som träffar linsytan reflekteras bort igen. ASC-tekniken går ut på att minska denna differens genom att belägga glasytan med bl a ett material med mycket lågt brytningsindex (dock högre än luft). På så sätt gör man övergången mellan brytningsindexen luft-glas mer gradvis - vilket gör att mindre del av ljuset reflekteras bort. SWC-tekniken går istället ut på att göra glasytan lite ojämn. Detta gör man genom att påföra en "taggig" struktur på ytan, där dimensionerna på taggarna är mindre än det synliga ljusets våglängder. Genom denna taggighet tvingas inte ljuset att bryta lika snabbt som vid en helt slät glasyta - denna mer gradvisa brytning minskar graden av reflektion. Denna teknik motsvarar alltså det andra tillverkare kallar "Nano Coating" och liknande. Både ASC och SWC bidrar till att styra mer av infallande ljus in genom optiken och minska graden av ljusförluster samt ströljus och reflexer i optiken och den slutgiltiga bilden. mattssonsfoto.se
Säljes av
Mattssons Foto & Video AB
Mattssons Foto & Video ABBesök vår butikssidawww.mattssonsfoto.se/
Trygg affär
Var försiktig med att överföra pengar till privatpersoner. Använd istället Blocketpaketet när pengar och varor ska skickas. Med Blocketpaketet identifierar sig både köpare och säljare med BankID och betalningen går via vår betalpartner Rocker. Tryggt för båda parter!
Trygghet & säkerhet på Blocket
Mattssons Foto & Video AB
För att köpa våra varor med kort eller faktura så hör av dig till oss på telefon , mail eller vår chattfunktion på hemsidan. För vanliga frågor & svar , besök: https://www.mattssonsfoto.se/begagnat-2 >> Alla priser som anges är inklusive moms >> 3 Månaders garanti på begagnade varor.
Mer information hittar du på http://www.mattssonsfoto.se/

Fler annonser från Mattssons Foto & Video AB

Schibsted logo
Blocket är en del av Schibsted.
Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen.Läs mer